mai 11

Microsoft advarer mot bedrageriforsøk og falske supportoppringinger..

Microsoft har gjentatte ganger advart mot oppringinger fra bedragere som bruker selskapets navn og produkter for å lure mennesker for penger eller til å oppgi personopplysninger som passord og kredittkortnumre.

Flere

Dessverre ser vi at det bare blir flere av disse svindelforsøkene og at kriminelle tar i bruk stadig nye metoder, noe som også betyr at stadig flere forbrukere blir lurt opplyser selskapet i en melding.

I den sammenheng skal du vite at Microsoft aldri ringer deg angående support, med mindre du har ringt selskapet og bedt om hjelp først. I kontakt med deg ber Microsoft heller aldri om personlige opplysninger som passord eller koder. Vi ber deg heller aldri om å overføre penger til en konto. Hvis du har blitt kontaktet av noen som utga seg for å være fra Microsoft, vil vi gjerne at du rapporterer det til Microsoft her.

Det er også helt tilfeldig hvem svindleren ringer opp til, de har ingen innsyn eller informasjon om din PC eller ditt bruk av datamaskinen

Også politiet advarer mot forsøk på bedragerier og bløff. Hvis du mistenker at du er blitt utsatt for et bedrageriforsøk, oppfordrer vi deg til å melde det til politiet, slik at politiet kan få oversikt over omfanget av problemet.

Dette anbefaler Microsoft å gjøre:

Hvis du mistenker at et anrop er svindel:

• Avslutt samtalen med en gang, ikke la de misbruke din tid

• Ikke ta telefonen hvis de ringer tilbake. Eventuelt kan du be om å få oppringerens navn og telefonnummer – da legger de på røret.

• Meld hendelsen til politiet på telefon 02800

• Merk at svindleren ofte ringer fra et norsk nummer, dette er nummer til uskyldige mennesker eller organisasjoner som de har forfalsket og benytter.

Flere tips