juni 01

Åpner Friluftsbadet i Kongsten på mandag. To dager tidligere..

Fredrikstad kommune setter inn ekstra bemanning og åpner Friluftsbadet på mandag, to dager før først annonsert opplyser kommunen på sine nettsider.

Påtrykk

– Vi har hatt stort påtrykk fra publikum som ønsker å bade her i det fine været så vi har forsøkt å snu oss rundt og åpne så raskt vi klarer. Så forstår jeg at to dager før annonsert åpning, og etter uker med strålende vær, ikke oppleves som å snu seg raskt, men det er veldig mye å forberede før vi kan åpne portene, sier badesjef i Fredrikstad kommune, Glenn Andersen.

Dato for åpning av Friluftsbadet på Kongsten ble satt til 6. juni i vinter, før langtidsvarselet viste en mai med bare sol.

– Friluftsbadet har egentlig åpnet tidlig i juni alle år, bortsett fra i 2016 da svømmehallen inne fortsatt var under renovering. Mai er en vanskelig måned å forutsi været for. Åpner vi i mai og får dårlig vær, er det svært store kostnader forbundet med oppvarming, men etter erfaringen i år skal vi selvsagt vurdere nøye når vi setter åpningsdato neste år, sier Andersen.

Han forteller at folk har vist stor interesse for å bade ute på Kongsten helt siden begynnelsen av mai da gradestokken plutselig krøp over 20 grader.

– At så mange ønsker å komme til oss er vi veldig glade for, og tenker det må bety at de er fornøyde med anlegget. Vi skulle gjerne har åpnet ute den dagen det plutselig ble varmt vi også, faktum er at det er veldig mye som må forberedes. Det lå det is i bassengene til ut i april. Så må vi vaske, reparere feil som har oppstått etter vinteren, fylle opp bassengene og tilsette kjemi slik at vannkvaliteten er som den skal. Vi trenger så to ukers prøvedrift for å se at alle verdier er riktig og anlegget fungerer som det skal før vi kan la småbarn plaske i barnebassenget, unge stupe fra ti meteren, eller en far ta med seg lillejenta i familiesklia vår, forklarer Andersen.

Han sier han gleder seg til å se mange bruke badet når det åpner for publikum mandag klokken 11. Mer informasjon om Friluftsbadet