juni 07

Bulker parkerte biler – og stikker av. Forsikringsselskap endrer praksis..

Nordmenn stikker av fra p-bulkene, viser ny undersøkelse. Tilsvarende spørreundersøkelse ble gjort for åttte år siden, og det er ingen bedring å spore. (Foto: If)

Bulker parkerte biler – og stikker av

Nesten åtte av ti bilister som ble påkjørt mens bilen stod parkert, har opplevd at sjåføren som forårsaket skaden stakk av uten å si ifra.

Det viser en landsdekkende undersøkelse som YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If.

De uheldige sjåførene har stått igjen med lang maske og har selv måttet ta bonustapet på forsikringen sin. Nå fjerner If bonustap på denne type skader for å gjøre det enklere for kundene opplyser forsikringsselskapet i pressemelding.

Ingen framgang

  • Det føles veldig urettferdig å få bonustap etter at en annen bilist har bulket i bilen din og stukket av. Denne praksisen endrer vi på nå. I fremtiden får du ikke bonustap hos oss for skader som oppstår mens bilen står parkert og den ansvarlige er ukjent. Det er rett og slett mest rettferdig overfor kunden, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If.

Over halvparten (54 prosent) av dem som har opplevd å få en bilskade i et parkeringshus eller på en parkeringsplass, oppgir at den som sto bak skaden verken etterlot seg kontaktinformasjon eller tok kontakt senere. Ytterligere 25 prosent så ikke skaden før senere, men hørte aldri noe fra den andre bilisten, ifølge undersøkelsen.

  • Det er nesten identiske resultater som i en tilsvarende undersøkelse for åtte år siden. Det er nedslående å se at vi ikke har blitt flinkere på dette feltet. Det burde vært normal folkeskikk å si fra når du bulker i andres bil, ikke bare stikke av, fortsetter Berge.