juni 14

Arrangerer felles NM for 23 idretter..

For første gang samles hele 23 forskjellige idretter på samme tid og sted for å avvikle sine norgesmesterskap. NRK og Norges idrettsforbund (NIF) går sammen om å arrangere NM-veka 2018, og sørger for folkefest mellom 15. og 19. august opplyser TV-selskapet i en melding.

I år arrangerer NRK og NIF NM-veka for første gang, der 23 idretter vil avvikle sine norgesmesterskap samtidig gjennom fem dager i Stavangerregionen.

NM-veka 2018 arrangeres i Stavangerregionen fra 15.–19. august, og er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og Norges idrettsforbund (NIF) med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Det skal kåres vinnere i 23 idretter, åtte kongepokaler skal deles ut, og nærmere 1400 utøvere skal delta.

De enkelte mesterskapene avvikles på rundgang i Sandnes, Randaberg, Sola og Stavanger.

– Det kommer til å bli fantastiske dager i Stavanger-regionen med mye god idrett og fem dager fullstappet med masse gode prestasjoner. På ettermiddagene vil det være mulig for barn og unge å prøve noen av idrettene, sier Ingrid Haukvik Jensen, prosjektleder for NM-veka i Norges idrettsforbund.

NM-veka skal være et idrettsarrangement hvor alle slags idretter kan delta, og i år får du se mange konkurranser direkte på NRK som du trolig aldri har sett på TV tidligere.

Forskjellig idrett

Blant annet skal det arrangeres norgesmesterskap i droneracing, rullestolrugby, cricket, undervannsfoto, kajakkpolo og mye mer.

– Vi er veldig glade for at NRK og Norsk tipping er med på å gjøre denne satsingen mulig. Også en takk til de 15 særforbundene som er med i den første NM-veka. I tillegg må vi takke Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg for å åpne opp for bruk av idrettshaller og byarealer, og Rogaland idrettskrets for å ta på seg vertskapsrollen, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Mer fokus på mindre kjente idretter

Både NRK og NIF ser stor verdi i å løfte frem de mindre idrettene.

– Ved å samle mange idretter, får vi frem mangfoldet i norsk idrett på en super og spennende måte både for publikum og TV-sendingene, sier Haukvik-Jensen.

NRK Sport sender konkurransene direkte med kommentatorer under finalerundene.

Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, er begeistret for at NRK er en del av prosjektet.

– Sammen med NIF ønsker vi å samle Idretts-Norge til en sommeruke for idrettsglade mennesker, enten de er deltagere, tilskuere eller seere. Vi håper at NM-veka på sikt skal bli noe alle vil være med på, og et arrangement folk snakker om som det store nasjonale sportsarrangementet.

– Vi er helt sikker på at kampene om NM-titlene vil begeistre, imponere og ikke minst underholde vårt publikum i mange år fremover, sier Sundvor.

Inspirert av svenskene

Arrangementet er inspirert av svenskene, som siden 2009 har arrangert SM-veckan hvert år.

NRK og NIF satser på at NM-veka i Norge også blir en årlig tradisjon for både sommer- og vinteridretten og en arena for å gjøre stas på de mindre idrettene som vanligvis ikke får nasjonal oppmerksomhet.

– NM-veka er et langsiktig prosjekt som etter hvert også vil få en vinterversjon. Vi skal fortsette å vise mangfoldet av norsk idrett og håper å få en bieffekt på god rekruttering til idrettene, sier Haukvik-Jensen.