juni 15

Krigshelten Sønsteby hedret med frimerke..

Anne-Karin Sønsteby og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen var begge veldig fornøyd med frimerket med Gunnar Sønsteby. Foto: Håvard Jørstad, Posten

Heder og ære

Gunnar Sønsteby er Norges høyest dekorerte krigsveteran. Nå er han også hedret med eget frimerke, i forbindelse med at det i 2018 er hundre år siden han ble født.

  • Dette er en ære for Gunnar. Vi i familien gleder oss over det fine frimerket, sa hans hustru Anne-Karin Sønsteby da frimerket ble lansert på Akershus festning. De tre døtrene Elisabeth Sønsteby, Marianne Sønsteby Solli og Cecilie Kingsolver var alle tilstede. Det samme var forsvarsminister Frank Bakke-Jensen opplyser Posten i en melding.

Kjempet

  • Gunnar Sønsteby kjempet for fred, frihet og selvstendighet hver dag i hele sitt liv. Det er viktig at vi bevarer det budskapet – og denne frimerkeutgivelsen bidrar til det, sa Frank Bakke-Jensen under lanseringen

Det eksklusive frimerket er laget med gravyre av kunstneren Sverre Morken, og er spekket med motiver fra Sønstebys virke under krigen.

I forgrunnen har det et portrett tatt foran Møllergata 19 i Oslo 8. mai 1945.I bakgrunnen ser vi et foto av Karl Johans gate i aprildagene 1940, med Sønsteby med sin sykkel på venstre side. På merkets høyre side vises et av Sønstebys falske pass og Krigskorset.

Og som en ekstra detalj: Frimerket med mannen med kodenavn «24» har verdi 24 kroner – for vanlige brev mellom 51 og 100 gram.

  • Det er en glede og ære for oss i Posten å hedre Norges høyest dekorerte borger med et frimerke til hundreårsjubileet. Det er i høyeste grad fortjent, sa frimerkedirektør Halvor Fasting.

Frimerket er i salg fra fredag 15. juni.