juni 18

Ringer søkere som ikke har fått læreplass..

Mandag og tirsdag kveld (18. og 19. juni) sitter Kristin St. Hilaire og hennes kollegaer på fylkeshuset i Sarpsborg og ringer rundt til ungdom som enda ikke er registrert med læreplass. Foto via Østfold fylkeskommune

Ringer søkere som ikke har fått læreplass

Ringerunden er ett av flere tiltak for å nå målet om full læreplassdekning, samt for å få mest mulig oppdaterte opplysninger om hver enkelt søker. I løpet av de to kveldene håper vi å få kontakt med alle som står uten læreplass, sier Kristin St. Hilaire, seksjonsleder i opplæringsavdelingen.

Hun kan fortelle at formidlingen av læreplasser nå er i full gang. Av totalt 1255 søkere har 620 ungdommer fått læreplass til nå. Dermed har omtrent halvparten fått plass opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel. De resterende vil få en telefon fra fylkeskommunen i løpet av mandag og tirsdag kveld.

Tips til deg som søker om læreplass

•Det er viktig at du selv er aktiv og sender søknad til bedriftene. Du er ikke garantert å få en læreplass selv om du har registrert ditt ønske på vigo.no.

•Når du har sendt en søknad, så kontakt med bedriften for å følge opp søknaden din. Du er 1 av 1000 søkere. Gi bedriften en god grunn til å velge deg!

•Husk å være tilgjengelig på telefon og epost, også i sommerferien. Ta telefonen selv om du ikke kjenner nummeret (det kan være en lærebedrift)

Her kan du lese mer / Østfold fylkeskommune