juni 19

Får ros! Tar psykisk helse inn som eget fag i videregående skole..

BEGEISTRET: Statssekretær Anne Grete Erlandsen var imponert over det hun fikk se på kurs i Halden 15. juni. Er her hun i samtale med leder for opplæringskomiteen Elin Tvete. Foto via Østfold fylkeskommune

Statlig ros

Til høsten tar Østfold psykisk helse inn som eget fag i videregående skole. Statssekretær Anne Grethe Erlandsen ønsker at resten av landet følger etter i løpet av to år skriver Østfold fylkeskommune i en artikkel.

Ille bra

  • Dette er ille bra. Og dette gjør meg stolt over Østfold. Dette er viktig for ungdommene i Østfold, for livene og helsa deres. Og på lang sikt kommer det alle til gode. Det er tøft at Østfold er først med en slik satsing, sier statssekretær, og østfolding,  Anne Grete Erlandsen fra helse -og omsorgsdepartementet.

15.juni besøkte hun Fredriksten hotel i Halden, hvor kursrekken for lærere fra hele Østfold som skal undervise i psykisk belastningsmestring ble avsluttet.

Denne fredagen var det lærere fra Halden og Malakoff videregående skoler som ble undervist.

Håper flere følger i Østfolds fotspor

Prosjektet som er i startfasen har fått navnet Tankekraft. Tema for kursene vil blant annet være psykisk helse og hvordan man kan bygge en positiv selvoppfatning blant unge.

Undervisningen skal gjennomføres i skoleåret 2018/2019, i ulikt omfang på ti skoler for omkring 2400 elever i den videregående skolen i fylket.

Hele landet

– Regjeringen ønsker at dette skal være på timeplanen over hele landet fra og med 2020, sier hun.

Aktuell link