juni 25

Vil ta grep mot tuneflua..

På bildet: Ordfører i Rakkestad, Ellen Solbrække, Åge Brabrand, forsker ved naturhistorisk museum, ordfører i Våler kommune, Reidar Kaabbel, utvalgsleder for plan, miljø og teknikk i Sarpsborg kommune, Tor Egil Brusevold, miljøverndirektør for Fylkesmannen i Østfold, Karsten Butenschøn og ordfører i Skiptvet, Svein Olav Agnalt.

Vil ta grep mot tuneflua

Mange plages av tunefluestikk. Nå vil vi ta grep for å se på hvilke tiltak som kan gjøres for å redusere forekomsten av tuneflue i framtida. Dessverre er det lite som kan gjøres med årets utbrudd skriver Sarpsborg kommune i en artikkel.

Fredag møttes representanter fra kommunene Våler, Sarpsborg, Skiptvet, Råde, Eidsberg, Rakkestad, Askim, Spydeberg og Moss for å diskutere hva som kan gjøres for å redusere plagene fra tuneflua. Fylkekommunen, Bondelaget og Fylkesmannen var også tilstede.

Tuneflueprosjektet

Alle er enige om å restarte «Tuneflueprosjektet» som tidligere arbeidet  for å redusere plagene fra tuneflua. Målet er å redusere omfanget av knottarten som plager mange mennesker og dyr i Østfold hvert år. Arbeidet starter opp allerede etter sommeren. Dessverre er det lite å gjøre med tuneflua i år, men det er forventet at årets sesong er på hell.

Foto via Sarpsborg kommune

Aktuell link / Sarpsborg kommune