juni 27

Sykler fra Oslo til Paris for Barnekreftforeningen..

Fredag 29 juni starter «Team Rynkeby God Morgens» veldedighetssykkellag på den 120 mil lange turen til Paris. Over 200 syklister fra Norge skal sykle til inntekt for Barnekreftforeningen.

Lagene samles på Rikshospitalet for felles avreise på fredag. Her blir de heiet av gårde av barna på sykehuset, representanter fra Barnekreftforeningen og sine egne familier. Olaf Tufte, Sigurd Sollien og Forsvarets stabsmusikkorps står for underholdningen.

Hard trening

De engasjerte syklistene har trent hardt i hele år for å gjøre seg klare til den lange sykkelturen til Paris. I tillegg til hard trening har de brukt store deler av fritiden sin til å skaffe sponsorer og samle inn penger til turen. I fjor samlet de norske lagene inn over 7,4 millioner kroner til forskning på barnekreft. I år håper de å slå rekorden!

Pengene går til forskning

Team Rynkeby i Norge har tilsammen bidratt med over 16,5 millioner kroner til forskning på barnekreft siden 2014. Mosjonssyklistenes brennende engasjement og iver gjør dem til Barnekreftforeninges største bidragsyter.

–  Vi er stolte av syklistene og service teamet som gir alt for å samle inn penger for å hjelpe barn og ungdom med kreft. De har gjort en imponerende innsats gjennom hele året, og endelig kan vi heie dem av gårde til Paris. Vi ønsker dem lykke til, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Ny lagleder

Kenneth Baltzersen fra Fredrikstad har tatt over som ny leder for de norske lagene. Han har tidligere syklet 3 ganger til Paris med Team Rynkeby, og vet godt hvor mye arbeid som ligger bak.

–  Jeg er takknemlig for å komme inn som Country Manager i Team Rynkeby og få møte så mange hyggelig mennesker med masser av gode ambisjoner. Min jobb blir å bringe det gode arbeidet som er gjort videre slik at både nye og gamle deltakere ønsker å bli en del av Rynkebyfamilien.

Felles motivasjon

185 barn i Norge får kreft hvert år, og flere av syklistene har opplevd å få den verst tenkelige beskjeden om at deres barn har kreft. At forskning gir håp til å redde flere barn gir ekstra motivasjon i de bratteste oppoverbakkene.

Alle som deltar på laget er frivillige og har mål om å gjøre noe bra for barn med kreft og delta i det sosiale felleskapet som knyttes underveis. En ekstra bonus er at de kommer i god fysisk form.