juli 04

Politiet anbefaler nordmenn som skal til Sverige i sommer å ta med gyldig pass..

Sverige har skjerpet grensekontrollen mot Schengen-land, i første omgang frem til 11 november. Enhver reisende kan bli stoppet og bedt om å legitimere seg. Norsk politi oppfordrer alle som skal utenlands i sommer til å ta med passet, også om de bare skal besøke våre naboland.

Godtar kun pass

-Selv om det er passfrihet i Norden for nordiske borgere, ser vi at stadig flere europeiske land bare godtar pass som legitimasjon når man skal reise hjem til Norge etter endt sommerferie. Skulle du ha behov for å legitimere deg hos andre lands myndigheter, for eksempel hos politiet, er pass eneste godkjente ID opplyser Politidirektoratet i en melding.

Du må også ha pass dersom landet du er i innfører kortvarig indre grensekontroll. Det kan for eksempel skje ved statsbesøk eller andre større hendelser. Derfor oppfordrer politiet norske borgere til å ta med passet på ferie, sier seksjonssjef John Ståle Stamnes i Politidirektoratet.

Foto via Politidirektoratet