juli 06

Sykehuset Østfolds – rådgivere sykler fra Sarpsborg til Nordkapp..

Med kun et par timers trening på sykkelsetet, har Sykehuset Østfolds rådgivere Mats Eirik S. Nicolaisen (29) og Sebastian Fredriksen (27) begynt på sykkelturen mot Nordkapp.

Fra Greåker i særp til Nordkapp

«To idioter, to tusen kilometer, med kun et par timers trening på sykkel». Slik innleder Sebastian Fredriksen fra sterilsentralen og Mats Nicolaisen fra innkjøp facebooksiden sin #særptenordkapp, hvor interesserte kan følge ferden nordover.

Eventyret startet mandag 1.juli, og går det som de håper, kommer de til Nordkapp 26. juli skriver sykehuset Østfold i en artikkel.

– Nå eller aldri

Det begynte med at den ene kjøpte seg sykkel. Deretter fulgte den andre etter.

  • Hvor vanskelig kan det være, tenkte vi, sier Fredriksen om påfunnet til en annerledes sykkelferie langs norskekysten.

Etter å ha tatt toget fra Oslo til Trondheim, fortsatte de ferden nordover på sykkelsete

I år

  • Hvis vi skulle gjøre noe sånt, var det lurt å benytte sjansen i år. Og hvis vi kan klare det, ja da kan nesten hvem som helst klare det, mener sykkelduoen.

Kolvereid i Trøndelag er passert, og torsdag gikk den 130 kilometer lange dagsetappen over grensen til Nordland med stopp i Brønnøysund.

  • Det har gått ganske smertefritt så langt, og vi har ikke punktert ennå. Giret til Mats ble litt smådefekt i starten, men det fikk vi heldigvis god hjelp til å fikse i Trondheim, sier Fredriksen fornøyd.

Selv bruker han en hybridsykkel med bagasjebrett og 20 kilo bagasje, mens Mats er utstyrt med en landeveissykkel med tilhenger.

  • Det ble jo litt å dra på. Målet er å dra fra campingplass til campingplass, så vi har med telt og greier.

Overnatting i enkle campinghytter blir det også noen steder underveis, samt innom familie, og i Bodø unner de seg en hotellovernatting.

Her kan du lese mer om prosjektet, og sjekke ut reiseplan

Foto via sykehuset Østfold