juli 11

Joachim Thomassen klar for Europa-eventyr. Første kamp spilles torsdag..

Foto via S08

-Mye rett

  • Jeg tror ikke så mange trodde dette for noen år siden. Det er et resultat av at det har blitt gjort mye rett de siste årene, sier Joachim Thomassen om Europa-eventyret. Torsdag møter S08 islandske ÍBV Vestmannaeyjar,

Vet lite

  • Vi vet veldig lite om dem og islandsk fotball, men de har en krigersk innstilling. Det blir en tøff batalje. Vi tar med oss lange skruknotter, så skal vi nok hamle opp med dem der borte. Vi får håpe å avgjøre det hjemme, men det blir knalltøft. Vi må være helt opp mot vårt beste for å ha mulighet, sier Thomassen via klubbens nettsider.

Kapteinen mener Europa League-kvalifiseringen i seg selv er en skikkelig milepæl for Sarpsborg 08.

  • Alle ser fram til dette. Det er historisk for klubben. Det er moro å være i Europa, men vi er også her for å gå videre, sier han.

  • Dette synes vi er knakende moro. Vi fikk mye energi inn i gruppa nå etter at vi har vært ganske gode i noen av kampene vi ikke har fått tre poeng. Det er god stemning gruppa, de fleste er på beina og i god form, sier hovedtrener Geir Bakke via klubbens nettsider.

Tøffe karer

  • Vi møter en gjeng med tøffe karer som er strukturelt gode. De er nok potte tette bakover, aggressive og opptatt av å utnytte sine dødballer. Vi er helproffe og har litt større marked, men der borte blir det steintøft. Vi må være påskrudd og ikke havne i underlege. De kan sammenlignes litt med Mjøndalen – masse kraft og mye trøkk i begge bokser, utdyper han.

Ønsker et bra utgangspunkt

Prioritet i første kamp blir nå å unngå et for vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret i Sarpsborg 19. juli.