juli 13

Politiet advarer mot bruk av droner ved skadested..

Fredag 6. juli hindret en drone luftambulansen i å ta av etter å ha bistått med en trafikkulykke på E6 ved Fokstugu på Dovrefjell.

Personell fra luftambulansen hadde fullført behandling av den skadde personen, og var i ferd med å frakte vedkommende til sykehus, da de ble oppmerksomme på en drone tett på skadestedet opplyser Politidirektoratet.

Sikkerhetsrisiko

Bruk av drone ved ambulansehelikopteret medfører en sikkerhetsrisiko for både helikopter og de om bord. Helikopteret ble derfor stående på bakken inntil dronen hadde landet. Det var heldigvis ikke fare for livet til pasienten om bord i dette tilfellet.

Politiet lyktes ikke i å finne eier av dronen.

  • Vi ønsker ikke at publikum skal fotografere på skadesteder, og da særlig ikke på en slik måte at hjelpearbeidet blir forstyrret eller hindret, sier leder for Felles enhet for operativ tjeneste, Renate Zimmermann. Politiet oppfordrer på det sterkeste at publikum ikke hindrer eller forstyrrer nødetatenes arbeid på et skadested. Det vises til gjeldende lovverk for flyging med modellfly og andre førerløse fartøy.

Foto via Avinor / arkiv