juli 17

Begrenset framkommelighet på Fredrikstadbrua. Beregn ekstra tid..

Kun ett kjørefelt er åpent for trafikk på deler av Fredrikstadbrua torsdag og fredag kveld/natt, 19.-20. juli. Det blir mulig å passere for trafikk i begge kjøreretninger opplyser Statens vegvesen ingen melding.

På brua vil det kun være ett kjørefelt åpent for trafikk over en strekning på 100 meter mot rundkjøringen på Østsiden.

Dette gjelder i følgende tidsrom:

▪ Torsdag 19. juli fra klokka 20:00 til fredag 20. juli klokka 06:00

▪ Fredag 20. juli fra klokka 20:00 til lørdag 21. juli klokka 06:00

  • Utskifting av fugene over det gamle garasjeanlegget er delt i to omganger på grunn av trafikkavviklingen. Første omgang ble gjennomført i mai i år. Nå står siste del for tur. For å få plass til å utføre jobben vil kun ett kjørefelt være åpent for trafikk over en strekning på cirka 100 meter mot rundkjøringen på Østsiden, sier Stein Andersen, byggeleder i Statens vegvesen.

Beregn ekstra tid!

  • Ved hjelp av manuell dirigering blir det mulig å passere Fredrikstadbrua i begge kjøreretninger på kvelden, mens det på natta blir lysregulering. Som sist kan en slik begrensning for trafikken fort føre til køer, særlig tidlig på kvelden. Dersom det mot formodning skulle bli store trafikale problemer er vi forberedt på mulige justeringer, forteller Andersen. Han ber samtidig trafikantene vise ekstra hensyn til eventuelle utrykningskjøretøy som må passere mens det er innsnevringer på brua.

Støyende arbeider

  • For å få lagt ned de nye fugeelementene må vi blant annet pigge vekk gammel betong, og dette støyer en del. Vi gjør unna dette arbeidet så raskt og så tidlig som mulig med tanke på nattesøvnen til naboene som til nå har vært meget forståelsesfulle, opplyser Andersen.

Det planlegges at kun utstøping og montering av brufuger med noe tilpasningsarbeider med pigging vil foregå om natten.

  • Vi beklager ulempene dette arbeidet medfører for beboere og trafikanter i området, sier Andersen.