juli 17

Telia kjøper Get TDC Norge – etablerer en ny sterk industriutfordrer..

Gunnar Evensen, CEO i Get og TDC Norge

Telia kjøper Get TDC Norge – etablerer en ny sterk industriutfordrer

Telia har i dag inngått avtale om å kjøpe Get TDC Norge. Det nye sammenslåtte selskapet blir en sterk utfordrer i Norge og lover å fortsette milliardinvesteringene.

  • Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge i en melding.

Det nye selskapet vil bli en klar nummer to utfordrer med et kundeløfte om å levere nye og innovative produkter og tjenester mellom TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon til hele landet.

Vil skape en helt ny hverdag for kundene

Det sammenslåtte selskapet vil ha omlag 2,3 millioner mobilkunder, og omlag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag. Selskapet lover at de i fremtiden vil skape en helt ny verden av muligheter for kundene.

  • Det nye sammenslåtte selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og spennende muligheter for våre felles kunder. Get har ledet an i utviklingen av digitale tjenester til norske kunder og vi har tatt reisen fra et kabel-TV selskap til et moderne digitalt bredbåndsselskap med TV- og strømmetjenester. I disse dager når vi nye milepæler med gigabit hastighet på bredbånd i august, og nye smarthusløsninger utover høsten. Med TDC i bedriftsmarkedet har vi satt en ny standard for norske kunder med multitjenestenettverk og verdiøkende skybaserte tjenester, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge.

Fakta om Telia Norge:

• Telia Norge består av merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

• Selskapet har tilsammen 1 350 ansatte.

• Telia Norge har omlag 2,3 millioner mobilkunder i privat- og bedriftsmarkedet.

• Telia Norge omsatte for 9,8 mrd kroner i 2017.

• Driftsresultat (EBITDA) for 2017 var 3,4 mrd kroner.

Fakta om Get og TDC Norge:

• Get og TDC Norge består av merkevarene Get og TDC.

• Selskapet har tilsammen 870 ansatte.

• Get og TDC Norge har omlag 420.000 tv-kunder og 370.000 bredbåndskunder.

• Get og TDC Norge omsatte for 4 mrd kroner i 2017.

• Driftsresultatet (EBITDA) for 2017 var 1,73 mrd kroner.