juli 18

Sommerferien: Venter skadetopp denne uka..

Nordmenn elsker å reise, både nært og fjernt. Europeiske Reiseforsikring behandler skader fra hele verden. Her fra det berømte Shibuya-krysset i Tokyo. Foto: Europeiske

Sommerferien: Venter skadetopp denne uka

De siste to-tre ukene har antallet reiseforsikringssaker nesten doblet seg.

Skadesenteret til Europeiske Reiseforsikring har i øyeblikket rundt 600 telefoner daglig fra nordmenn som trenger hjelp på reise. På toppen av dette kommer skademeldinger meldt via nettet skriver Europeiske Reiseforsikring i en melding.

  • Grunnen til den økte pågangen er at veldig mange er på reise samtidig akkurat nå. Med én gang skolen slutter, øker trykket på skadesenteret vårt, og vi bemanner deretter, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

De vanligste sakene dreier seg om forsinket bagasje ved utreise, ulike former for tyverier og matforgifting eller annen alvorlig magetrøbbel.

Føder i utlandet

  • Vi har som alltid på sommeren også håndtert drukningsulykker og fødsler i utlandet, sier Clementz.

Uke 29 – denne uka – er tradisjonelt den uka  hvor det blir meldt inn flest reiseforsikringssaker. Fjorårets travleste dag for Europeiske Reiseforsikring var 18. juli. Bare denne dagen kom det 684 telefoner om alt fra avbestillinger på grunn av sykdom til lommetyverier og ulykkeshendelser i utlandet. I tillegg kom netthenvendelser.

Flere til Tyrkia igjen

Spania, Tyrkia og Hellas troner som vanlig øverst blant landene hvor det blir meldt inn flest saker fra. Hovedgrunnen er at det er hit veldig mange nordmenn reiser.

  • Vi ser at Tyrkia er på vei opp som ferieland igjen, ut fra skadetallene hittil i sommer å dømme, sier Clementz.
  • Vi ser for øvrig at nordmenn også er glade i å dra langt på tur om sommeren. De siste ukene har vi hatt mange saker fra mer fjerntliggende strøk som Mexico, Seychellene, Thailand og Iran. I løpet av sommeren håndterer Europeiske skademeldinger fra 70-75 ulike land, samtidig som vi bidrar med råd og praktisk hjelp for å håndtere ulike situasjoner, sier han.

Her er noen eksempler på skadesaker fra Europa de siste to ukene:

• Lommetyveri i Barcelona

• Magesjau på Kreta

• Streptokokker i Sverige

• Øreverk i Frankrike

• Vannkopper i Bulgaria

• Keisersnitt i England

• Blodpropp i Spania

• Brukket ankel på Island