juli 22

Aldri før har det vært dyrket mer bringebær i Norge. Og nå er de her..

Aldri før har det vært dyrket mer bringebær i Norge. Og nå er de her, de norske herlige, smakfulle og høyt elskede bringebærene. Sesongen startet tidligere enn normalt og vil slutte tilsvarende tidligere skriver «Opplysningskontoret for Frukt og Grønt» i en artikkel.

Dette på grunn av den varme sommeren vi har hatt i Sør-Norge i år. Så hva venter du på? Løp og kjøp.

Selv om vi har friske bringebær i butikkene hele året og forbruket totalt har økt med over 20 % hvert år de siste årene, så er det er bare å nyte disse norske og kortreiste mens vi har mulighet – for sesongen blir kort i år. Man regner med å kunne tilby norske friske bringebær til noe ut i august.

Det dyrkes bringebær de fleste steder i Sør-Norge. 

Disse røde bærene er naturens beste godteri. Server dem gjerne som den beste snacks. Bringebær er perfekt match i salater og som garnityr til spekemat. Bringebær og sjokolade sammen i bakverk er en uslåelig kombinasjon. De er kjempefine som fyll i kaker, i fruktsalater, i grønnsakssalater, i smoothies, til is, syltetøy og som topping på frokostblandingen for å nevne noe. En bringebærdressing er også verd å prøve.

Kaldt

Bringebær skal oppbevares kaldt, men det er viktig å temperere dem før servering. Ta bærene ut av kjøleskapet gjerne to timer før servering. Da kommer nemlig den aller beste smaken og aromaen fram for fullt.

Frys gjerne ned noen kurver også. Da er det lurt å singelfryse noen; legg noen fine bær utover på et brett. Sett brettet i fryseren. Når du skal bruke dem igjen, så tin bærene sakte på brettet i kjøleskapet.

Helsegevinstene får du på kjøpet

Bringebær er en god kilde til vitamin C og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Foto / innhold via «Opplysningskontoret for Frukt og Grønt».