juli 25

Drukningsulykke ved Krusetertjern i Halden. En jente funnet livløs i vannet..

Politi og nødetater har rykket ut til Krusetertjern i Halden etter melding om mulig drukning. Første melding kom ved 21.40 tiden onsdag kveld.

En person er funnet i vannet

-Det er gjort funn av en person i vannet. Hjerte-lungeredning startet. Det er lege. luftambulanse, redningsdykker på stedet forteller operasjonsleder ved Øst politidistrikt.

Til Rikshospitalet

En luftambulanse har lettet fra området med pasienten – som flys til Rikshospitaleet. I følge NRK skal det dreie seg om en 14 år gammel jente.

Behandling

Ytterligere en jente er kjørt Halden legevakt for sjekk og behandling etter å ha fått svelget mye vann.

Historien

  • En jente ble sett gå ned i vannet av de hun badet sammen med, men kom ikke opp igjen. Etter vi fikk meldingen fikk vi hentet inn redningsdykkere fra Fredrikstad, og redningsdykkere ble flydd fra Oslo. Da de kom til stedet fikk vi funnet og reddet jenta fort ut av vannet. Tiden vi antar hun har vært under vann, er 43 minutter. Det ble startet hjerte-lunge-redning umiddelbart, og dette pågår fortsatt. Det er for tidlig å si noe om tilstanden hennes. Vi har indikasjoner på det, men vi ønsker ikke å gå ut med alder ennå, siden vi ikke er sikker på hvem det er. Vi krysser fingrene og håper det går bra, sier operasjonsleder Terje Marstad til VG

Har sperret veien

I forbindelse med redningsarbeidet ble Fv21 forbi Krusetertjern sperret. Veien benyttes som landingsplass for helikopter.