juli 26

Store muligheter for Sarpsborg 08 i Sveits, men tapte 2-1 mot St.Gallen i første kamp..

Sarpsborg 08 er på europatur og spiller 2. kvalik-runde til Europa-league. Motstander er St.Gallen fra sveitsisk fotball, som hadde hjemmefordel i første match.

De 11 fra start

Falch – Tveita, Jørgensen, Tamm, Askar – Halvorsen, Zachariassen, Nielsen, Heintz – Mortensen, Muhammed

0-1

Sarpingene fikk en drømmestart på kveldens kamp, og tok en tidlig og overraskende ledelse i Sveits.

Rødt kort

Det hele startet med at hjemmelaget fikk utvist en spiller etter å ha fratatt Muhammed en soleklar målsjanse. Situasjonen endte i frispark som Heintz plasserte PERFEKT i krysset til 0-1.

Vakkert!

Ut med skade

Heintz som noe senere måtte forlate banen pga en skade.

Burde vært mer..

Sarpingene spilte seg til flere gode sjanser utover i omgangen, og var klart det beste laget. Med litt flyt og mer dyktighet kunne det stått både 2 og 3-0.

.. men sånn ble det aldri..

1-1

Isteden var det hjemmelaget som slo tilbake! Mot spillets gang, og litt «ut fra det blå» sendte St.Gallen avgårde et skudd fra langt hold som gikk rett i mål – nede ved stolpen. En scoring det burde være mulig for Falch å avverge.

Muligheter til begge lag

2.omgang startet med store muligheter til begge lag, og sarpingene var kun noen små centimeter unna å ta ledelsen. Muhammed hadde først en STOR mulighet alene med keeper, så et skudd i stolpen.

2-1

..men det var hjemmelaget som tok ledelsen i 2.omgang. Etter 66 minutter tok St.Gallen ledelsen for første gang i kampen. -Etter klabb og babb scorer midtspiss Buess.

Taper

Med en mann mer i store deler av kampen, og en rekke store sjanser – så burde sarpingene ha utnyttet muligheten i kveld bedre.

Selvom Sarpsborg 08 presset på i sluttminuttene ble det til slutt tap med 2-1.

Neste kamp

Tross tap er kampen om avansement helt åpen. Returoppgjør spilles i Sarpsborg om få dager.

Foto via Sarpsborg 08