juli 27

Vanvittige tall i varmen: – Har solgt et produkt i minuttet..

Elkjøp har i år opplevd tidenes varmesommer og har solgt et kjøleprodukt i minuttet de siste ukene opplyser selskapet i en pressemelding.

Glohete nordboere er i ferd med å tømme lagrene for vifter og aircondition fullstendig. – Det har tatt helt av. Totalt har vi solgt et kjøleprodukt hvert eneste minutt, sier Elkjøp-sjef.

Sommerens bakende hete gjør ikke bare at rekordene hos Meteorologisk institutt ryker. Også hos Elkjøp må man nå justere historiebøkene.

Aldri sett lignende

  • Vi har aldri noen sinne sett maken til salg av klassiske sommerlige sesongprodukter som vifter og aircondition. Det har tatt helt av! Nordmenn har gått mann av huse for å sikre seg kjølende elektronikkvarer, og lagrene våre er nå i ferd med å gå helt tomme, sier salgssjef for småelektriske varer hos Elkjøp Norge, Arnstein Værdal.

Etter å ha tatt en kikk på de siste salgstallene kan han slå fast et relativt vanvittig faktum:

  • Siden varmeperioden begynte her hjemme har vi på nordisk nivå faktisk solgt ett kjøleprodukt hvert eneste minutt vi har hatt åpent. Totalt sett er salget av denne typen produkter opp nærmere 400 prosent dersom man sammenligner med de samme ukene i 2017, sier Værdal.

Foto via Elkjøp