august 16

Europa-eventyret fortsetter for Sarpsborg 08, vant 1-0 over Rijeka i Kroatia..

Europa-eventyret fortsetter for Sarpsborg 08. Sarpingene vant til slutt kveldens returoppgjør med 1-0 og er videre til Playoff.

Utgangspunktet

Utgangspunktet før kampen var at kroatene ville gå videre med 0-0, mens Sarpsborg var nødt til å score.

0-0

Det ble en målløs første omgang i Kroatia, og ingen av lagene greide sette ballen i mål. De første 45 var i hovedsak jevnspilt, selv om Rijeka skapte den største muligheten.

Sarpingene satset mye på dødball, og lange innkast, uten at det ga noe uttelling.

Fremsto usikre

Det kroatiske laget fremstod mer usikre og famlende enn de gjorde for bare en uke siden. I perioder virka de stressa og utilpass. De greide heller ikke produsere de store mulighetene.

Ikke de store sjansene

Sarpingene spilte en bra defensiv match, men slet også med å skape de store sjansene. LIKEVEL endte det til slutt med en historisk kveld for sarpingene.

0-1

Etter 83 minutter fikk S08 et frispark. Thomassen tar ansvar, ballen ender hos Mortensen – som bredsider ballen i mål. 0-1!!

Selv om hjemmelaget forsøkte seg på en sluttspurt, ble det ikke flere scoringer. Det betyr at Sarpsborg 08 SENSASJONELT kan juble for videre avansement, og er videre til Playoff.

Stolt klubb

-Sarpingene var tålmodig gjennom hele kampen, og fikk den ene scoringen de trengte med syv minutter igjen av ordinær tid. Ord kan ikke beskrive hvor stolte hele byen er av de blåhvite skriver klubben etter kveldens match.

Jobber knallhardt

– Vi jobber knallhardt i dag hele gjengen. Vi kjørte overganger og dødballer når det ba seg, og var veldig godt organiserte. Vi spilte smart og tett. Vi lignet på Norges 94-lag. Det funker fortsatt, sier Geir Bakke, Sarpsborg-trener til VG.

Vi Gratulerer!

De 11

Vasyutin – Tveita, Jørgensen, Tamm, Thomassen – Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Askar – Mortensen, R. Muhammed