august 19

«Folkets Amanda» til Zwarts «Den 12.mann»

Det vanket heder og ære til staben bak filmen «Den 12.mann» lørdag kveld. I god tradisjon ble det arrangert pris-utdeling / Amanda-pris hvor filmbransjen mottok priser for god innsats det siste året.

«Folkets Amanda»

Folkets Amanda gikk til «Den 12. mann» med produsenter Aage Aaberge (Nordisk Film Production), Espen Horn (Motion Blur), Veslemøy Ruud Zwart (Zwart Arbeid), regi Harald Zwart

«Hva folk vil si»

Kritiker – og publikumssuksessen «Hva vil folk si» vant flest priser i kveld med 4 priser i kategoriene Beste norske kinofilm, Beste mannlige hovedrolle, Beste regi og Beste filmmanus. Amandakomiteens Ærespris gikk til forfatter/manusforfatter Lars Saabye Christensen oppsummerer Filmfestivalen på sine nettsider.

Debutantene Andrea Berntzen og Solveig Koløen Birkeland vant respektive Beste kvinnelige skuespiller og Beste kvinnelige birolle for sine innsatser i Erik Poppes Utøya 22. juli. Ingar Helge Gimle vant Beste mannlige birolle for sin innsats i Rett vest, og fikk dermed sin tredje Amanda. Elias og Storegaps hemmelighet sikret Simen Alsvik og Will Ashurst Amanda for Beste barnefilm.

Aktuell link