august 20

Ønsket velkommen til skolestart på videregående skole..

Mandag 20. august var det skolestart for de fleste videregående elever i Østfold. Rundt 3500 har startet i førsteklasse på videregående opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

En av disse er Aurora Eidsgaard. Hun skal gå bygg og anlegg ved Borg videregående skole. – Jeg har lyst til å bli elektriker eller feier. Jeg forventer at det blir mye hardt arbeid, men spennende, sier Eidsgaard med et smil.

Nye elever

Det er ikke vanskelig å skille de ferske fra mengden. Førsteklassingene ser  for det meste ned i telefonen. Når de en gang i blant ser opp, er det med et søkende blikk.

Det er derfor personalet hos Borg videregående skole tilbringer de neste arbeidsdagene ved inngangsdøren. De er der for hjelpe de nye elevene.

– Det blir lettere for elevene å spørre om hjelp om vi er tilgjengelige. Derfor har vi flyttet resepsjonen dit elevene oppholder seg, sier Anne Methi ved administrativ støtteavdeling på Borg videregående skole.

Halvparten av årets videregående elever har valgt yrkesfaglige linjer

Marianne Nigardsøy har valgt helse og oppvekst ved Malakoff videregående skole. Hun har lyst til å bli ambulansearbeider, slik som moren sin. – Jeg tror de neste årene blir utfordrende, men morsomme. Klassekameraten Sara Rognstad sier seg enig.

Aktuell link / alle foto via Østfold fylkeskommune / Marte Beck