august 29

Er du klar for årets viktigste søndagstur? Trenger bøssebærere..

Søndag 21. oktober er det klart for årets TV-aksjon, som går til Kirkens Bymisjon. Nå starter kommunekomitéen arbeidet med å få tak i bøssebærere opplyser Sarpsborg kommune.

500

– Det er behov for 500 sarpinger som vil være med og samle inn penger slik at Kirkens Bymisjon kan fortsette arbeidet sitt med å skape et varmere og mer inkluderende samfunn, sier komitéleder Lisbeth Nesteng.

Hun har med seg politikerkollega Marit Kildedal, Ole-Henrik Andersen (Sarpsborg idrettsråd), Anita Meldalen (Kirkens Bymisjon Sarpsborg), og Helene E. Lengfelder, Siri Anette Larsen og Katrine Kjæreng Kolstad fra Sarpsborg kommune i komiteen sin.

Barn og unge

Pengene fra årets TV-aksjon går altså til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

– Dette er en TV-aksjon som vil ha betydning for barn- og unge i kommunen vår. Vi vil bruke pengene vi får inn til å skape en møteplass og sosial arena nede tilknyttet utlånssentralen av sports og fritidsutstyr; Skattkammeret. Den skal etableres ved Sarpsborg stadion, hvor barn og unge skal få komme for å være sammen, finne noen å prate med, ja – noen som lytter, sier Anita Meldalen som er leder ved Kirkens Bymisjon i Sarpsborg.

På TV-aksjonens egen nettside www.blimed.no viser Kirkens Bymisjon til at Norge er et samfunn der forskjellene øker.

«Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen».

Meld deg som bøssebærer/rodeleder

Nå som kommunekomiteen er på plass starter jobben med å rekruttere bøssebærere og rodeledere i Sarpsborg.

– I Sarpsborg trenger vi 500 bøssebærere og 45 rodeledere. Det er viktig at de som ønsker være rodeleder, eller gå med bøsse, melder seg så tidlig som mulig. På den måten får vi alle detaljer på plass i tide og kan tilrettelegge best mulig, sier Helene E. Lengfelder på servicetorget.

Slik kan du melde deg på:

• Gå inn på www.blimed.no

• Ring servicetorget i Sarpsborg kommune på telefon 69108000

• Send e-post til tvaksjon@sarpsborg.com

Aksjonsdagen er søndag 21. oktober og bøssebærerne begynner å gå klokken 15.00.

– Vi gleder oss over at vi hvert år ser at barn og unge melder seg på og ønsker å gå, men minner om at det er 18-årsgrense for å gå med bøsse. Det løser seg fint ved at en forelder eller besteforelder er med å gå sammen med barna. La det bli årets viktigste søndagstur også denne gang, oppfordrer Helene E. Lengfelder.

For mer informasjon om årets TV-aksjon, besøk: www.blimed.no

Foto via Sarpsborg kommune | aktuell link