august 30

-Enorm økning i etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie ved sjøen i Norge..

KNALLSOMMER FOR UTLEIE AV HYTTER- OG FERIEHUS I NORGE: Ifølge Eirik Norman Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise, har man sett en enorm økning i etterspørsel etter feriehus og hytter til leie ved sjøen i Norge i sommer. Flere steder har opplevd en vekst på 30 til 50 prosent sammenlignet med i fjor. Foto: Shutterstock.

 • Enorm økning i etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie ved sjøen i Norge

Kragerø, Kristiansand og Hvaler er blant stedene som opplevde en vekst på over 30 prosent i sommer, viser tall fra FINN reise.

Varm og flott sommer i store deler av landet har ført til at flere nordmenn har ønsket å tilbringe sommerferien hjemme i år. Dette har hatt en stor innvirkning på markedet for hytter- og feriehus til leie – særlig langs kysten, opplyser FINN ingen melding.

 • Vi har sett en enorm økning i etterspørsel etter feriehus og hytter til leie ved sjøen i Norge i sommer. Flere steder har opplevd en vekst på 30 til 50 prosent sammenlignet med i fjor, forteller Eirik Norman Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise:
 • Med årets rekordsommer er det naturlig at flere har prioritert hytteferie i Norge fremfor å reise utenlands. Det blir jo sagt at ingenting slår en god norsk sommer. Mange av oss elsker å tilbringe tiden på hytta og å nyte det beste sommeren har å by på sammen med familien og gode venner. Samtidig har det vært en generelt stor økning i etterspørsel etter hytter til leie de siste par årene. Denne trenden ser heller ikke ut til å avta med det første.

Vil til sjøen om sommeren

Mens det vinterstid gjerne er fjelldestinasjoner som er mest populære under hytter- og feriehus til leie-kategorien på FINN reise, er det kyststrøkene i Sør som har vært spesielt ettertraktet i sommer.

 • Blant de norske destinasjonene med størst økning finner vi Kragerø, Kristiansand, Hvaler, Stavern og Sandefjord, som alle har en økning på godt over 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, sier Martinsen:
 • Det er også verdt å merke seg at lett tilgjengelige og fine kystperler i vårt naboland øker mye. Strømstad har for eksempel økt med mer enn 50 prosent i samme periode.

 • Mange kroner å tjene ved å tilby utleie
  Ifølge Terje Berge, kommersiell direktør på FINN reise, har det vært såpass stort “trykk” i leiemarkedet denne sommeren at utleiere på FINN reise har nærmest kunnet leie ut så mye de ville.

 • Våre utleiere med hytter eller feriehus ved populære sommerdestinasjoner her hjemme har fått mange forespørsler. De har nærmestkunnet leie ut så mye de vil i sommerferien i år. Den samme tendensen ser vi for utleie av hytte på populære skidestinasjoner på vinterstid, og da spesielt i perioden jul, vinterferie og påske, sier Berge.

 • Berge sier også at den økte etterspørselen har gjort at man nå kan tjene gode penger på å leie ut dersom man eier, spesielt i skoleferien.

  • Alle de som eier en hytte som de ikke benytter i fellesferiene bør absolutt kjenne sin besøkelsestid. Her er det mange kroner å tjene ved å tilby utleie og la andre disponere hytta når denne står ledig, sier Berge:
 • Med den utrolig fine vinteren og sommeren vi har lagt bak oss vet vi at det er flere enn noen gang som vurderer å kjøpe hytte på fjellet og ved sjøen. Et fortsatt lavt rentenivå gjør også dette attraktivt. Vi har to tips til de som vurderer å kjøpe hytte: Bli kjent med aktuelt område og egne behov ved å leie en hytte før dere kjøper, og finansier de løpende kostnadene med å eie hytte gjennom utleie av hytta når denne ikke er i bruk.

 • Mest populære områder – hytter- og feriehus til leie – FINN reise

  Mest søkte destinasjoner:

  1 Kristiansand: 33,8 % vekst

  2 Kragerø: 31,7% vekst

  3 Gran Canaria: -0,7 % vekst

  4 Hvaler: 30,9 % vekst

  5 Sørlandet: 8,2 % vekst

  6 Østfold: 37,2 % vekst

  7 Torrevieja: 15,9 % vekst

  8 Alicante: 15,7 % vekst

  9 Vestfold: 15,0 % vekst

  10 Mallorca: -9,1% vekst

  11 Marbella: 17,7 % vekst

  12 Stavern: 35, 4% vekst

  13 Telemark: 1,8 % vekst

  14 Risør: 29,2 % vekst

  15 Strømstad: 57,0 % vekst

  Mest søkte land:

  1 Norge

  2 Spania

  3 Sverige

  4 Danmark

  5 Frankrike

  6 Italia

  7 Hellas

  8 Kroatia

  9 USA

  10 Thailand

  11 Portugal

  12 Tyrkia

  13 Tyskland

  14 Polen

  15 Storbritannia