august 30

Spennende dag for Sarpsborg 08. Spiller siste Playoff-match i kveld..

Det er en spennende dag for Sarpsborg 08. Laget har tatt seg frem til Playoff-kamper i Europa-Leauge – og har mulighet til å spille seg til gruppespill om resultatet mot Israeliske Maccabi Tel Aviv går deres vei i kveld.

3-1

Sarpsborg 08 vant den første matchen 3-1 og har fordel før kveldens returoppgjør. Kampen spilles i Israel Kl 19 i kveld.

-Byens største merkevare

– Fotballen er byens største merkevare. De gir kommunen god reklame, og setter oss på kartet, forteller Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen-Evje til VG

Sarpingene satser mye

Sarpsborg-supporterne har hatt en fantastisk høst, med utsolgte hjemmekamper og eventyrlig stemning. Prestasjonene i Europa-kvalik har gitt noen uforglemmelige og morsomme fotballopplevelser – for både spillere og supportere.

Satser på Europa

Det ligger mye i potten om sarpingene skulle ta seg videre til gruppespill i kveld. Ikke bare heder og ære, men også et betydelig inntektspotensial som vil kunne styrke klubben ytterligere.

I den siste seriekampen ble det tydelig at muligheten for europa-kvalik gikk på bekostning av seriespill. Geir Bakke og trenerteamet byttet hele laget mot Kristiansund og lot Europa-profilene hvile. Det endte også med tap for S08.

Kritikk for valg

– Jeg visste at det ville komme, spesielt hvis vi ikke skulle vinne den kampen. Men dette var noe vi hadde tenkt nøye gjennom, diskutert og står samlet om, sier Bakke til Eurosport.no.

-Alle på hundre

– Nå er det om å gjøre å ha så friske føtter som mulig og at alle er på hundre. Vi har ikke en sjanse der borte hvis vi skulle hatt en tre-fire-mann som er på 85-90 prosent. Det kan du bare glemme sier Bakke videre.

Viktigste?

Det kan være vanskelige å rangere viktigheten av kamper, men kveldens oppgjør borte mot Maccabi Tel Aviv kan være en av de viktigste kampene i klubbens historie.