august 31

Formannskapet vedtok at kommunen kan starte en hastesak for å gjøre Sarpsborg stadion godkjent for spill i Europacupen. 8000 sitteplasser..

Formannskapet i Sarpsborg har vedtatt at kommunen kan starte en hastesak for å gjøre Sarpsborg stadion godkjent for spill i Europacupen for herrer – dersom Sarpsborg 08 kvalifiserte seg for gruppespillet.

Klare for gruppespill

Som kjent er Sarpsborg 08 nå klare for gruppespill etter at laget spilte 1-2 mot israelske Maccabi Tel Aviv torsdag kveld.

8000

For å bli godkjent må stadion ha blant annet minst 8.000 sitteplasser, flere midlertidige arealer til presse, VIP og teknisk personale. Rådmannen ønsker å starte forhandlinger med Sarpsborg 08 for å avklare hvem som eventuelt blir ansvarlig for å utbedre hva på stadion, samt hvordan dette skal finansieres.

13 september

Rådmannen mener at en slik investering ikke skal gå på bekostning av andre idrettsanlegg eller andre nødvendige kommunale investeringer, og at klubben selv bekoster utvidelser på tribuner som eies av klubben, samt innleie av midlertidige arealer til presse, VIP og teknisk personale. Resultatet legges frem som egen sak til ekstraordinært formannskap og bystyret 13. september.

Leie?

Et alternativ er at klubben må leie en allerede godkjent arena. Det finnes bare fire slike i Norge; Ullevaal stadion, Initility, Molde stadion og Lerkendal stadion. De tre sistnevnte arenaene er uaktuelle for leie. Sarpsborg 08 mener at Ullevaal er for stor og dyr å leie til disse gruppespillkampene.

Aktuell link