september 02

Folkefest i Kulåsparken. Svenske Europe, Klovner i kamp, og Timbuktu besøkte Sarpsborgfestivalen

Det har vært helgen for Sarpsborgfestivalen. En hyggelig tradisjon ved inngangen til høsten. Festivalledelsen var velsignet med fint festivalvær. Og det var etterhvert MYE folk både fredag og lørdag.

Artister

Årets festival kunne by på alt fra rolige ballader til det mer rocka. Det var Melissa Horn som sparket i gang festivalen fredag Kl 18.00, mens svenske Europe avsluttet det hele sent lørdag kveld.

Innimellom der kunne vi stifte bekjentskap med det norske stjerneskuddet Dagny, svenske Timbuktu, DumDum Boys, Klovner i kamp, Vazelina Bilopphøggers og Silva & The Sailors.

Timbuktu

Timbuktu eller Jason Diakité har vært en av Skandinavias største artister i en årrekke. Det definitive gjennombruddet hans kom med monsterhiten «Det löser sej» og albumet «Alla vill til himmelen men ingen vill dö»

Dagny

Tromsøjenta Dagny var blant artistene fredag kveld. -Dagny er alt annet enn et one hit-wonder, og spås av mange å bli en av våre største popeksporter noensinne skriver arrangørene i sin presentasjon.

Klovner i kamp

Klovner i kamp tråkka klampen i bånn lørdagskveld.

-Hiphop-legendene i Klovner i Kamp har lenge vært et band vi ønsket oss til Sarpsborg annonserte festivalledelsen før kvelden.

.. og det var lite å utsette på innsatsen. De tre gutta bød opp til feststemning og moro.

Europe

Svenske Europe tok verden med storm da de slapp det legendariske albumet «The Final Countdown» i 1986. Lørdag fikk de gamle rockerne gleden av å avslutte årets festival og gjenskape noe av følelsen tilbake fra 80-tallet.

Vokalist Joey Tempest..

FOLK på festival

FOLK på festival. Vi legger også ut en masse andre foto på våre facebooksider

Alle foto Simone Holen Sønstrød / t.sønstrød | Input Sarpsborgfestivalen