september 05

Tung satsning på psykisk helse. Møtte lærere fra videregående skoler i Østfold..

  • Jeg er blitt fan av Østfold, sa psykolog-nestor Arne Holte da han møtte lærere fra videregående skoler i Østfold for å snakke om psykisk helse i skoleverket. Tirsdag var lærere og skoleledere samlet for å følge opp dette utdanningsarbeidet. Som første fylke i landet tar Østfold psykisk helse inn som et eget emne i deler undervisningen på videregående skole opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

Kan psykisk helse trenes opp på lik linje med fysisk helse? Prosjektet skal teste om programmet Tankekraft styrker ungdommers ferdigheter til å mestre daglige belastninger. Gjennom programmet får ungdommene kunnskap om god psykisk helse og gode måter å mestre utfordringer på. Det kan hjelpe dem til å takle daglige utfordringer og motgang, i følge Folkehelseinstituttet.

Gry Anette Sælid holdt foredrag for lærerne ved Østfolds videregående skoler. Hun ankom talestolen i fullt ”Ghostbusters”- kostyme, og budskapet hennes sto klart og tydelig på skjermen: We ain’t afraid of no ghosts. Men – det betyr ikke at vi ikke bryr oss om dem, sier Sælid. Hun er forsker og prosjektleder for Tankekraft.

Gry Anette Sælid ankommer talerstolen i Ghostbuster-kostyme.

Viktig prosjekt

  • Dette er et veldig viktig prosjekt. Det er to parallelle linjer her. Den ene er fra elevenes side. Vi måler effekten hos elevene hvordan de takler press og mestrer livet. Den andre parallellen er lærerne, sier Sælid.

Se fra begge sider

Dette oppstartsmøtet er en oppfriskning for lærerne. Vi ønsker å motivere de. Østfold er i front når det gjelder undervisning om psykisk helse. Prosjektet har fått politisk interesse og oppmerksomhet fra andre fylkeskommuner, sier skole- og fagopplæringssjef Erik Bråthen. Han var også konferansier ved oppstartsmøtet til Tankekraft

Her kan du lese mer | Østfold fylkeskommune

Alle foto via Østfold fylkeskommune / Marte Beck