september 07

Gratis jakt

Lykkelig førstegangsjeger. Foto:Henning Ottarsrud/NJFF

Gratis jakt

Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang en sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere. Tilbudet om et gratis jaktkort går til de som har tatt jegerprøven i år og kommer etter initiativ fra Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri ut på jakt.

– Håpet er at flest mulig skal få en enkel inngang til å prøve småviltjakt, og få gode opplevelser denne høsten. En høst som ser svært lovende ut for blant annet rypejegere, særlig i Sør-Norge sier informasjonssjef i NJFF Espen Farstadn i en melding.

Tilbudet er å finne på jakt- og fiskeportalen www.inatur.no

– Via våre nettsider kan jegerne finne områdene de ønsker å jakte i, og hente ut et gratis jaktkort. Det eneste som kreves er at jegeravgiften er betalt, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur.

Det vil være mulig å jakte blant annet i mange av Norges flotte høyfjellsområder

Sammen tilbyr Statskog og fjellstyrene jakt i store deler av både Sør- og Nord-Norge.

  • Vi håper at gratis jakt kan lokke en større andel ut på jakt i år, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.
  • Resultatene fra årets taksering hos fjellstyrene viser en økning i både produksjon og tetthet av ryper. Alt tyder på at det blir et godt år for rypejakt, spesielt i Sør-Norge, sier rådgiver for jakt og fiske i Fjellstyresambandet, Torgeir Lande.

Tilbud om jaktopplæring i hele landet

Ferske jegere kan også bli med fjellstyrene og Statskog på opplæringsjakter. Dessuten har jeger- og fiskerforeninger et bredt tilbud til ferske jegere denne høsten.

  • Det arrangeres over 300 introjaktturer der uerfarne jegere kan lære nye jaktformer, med instruktører ved sin side, sier Espen Farstad i NJFF. Sjekk tilbudene på: www.njff.no/introjakt

For de som ønsker å tilbringe flere dager i fjellet mens de jakter finnes det også hytter tilgjengelig.

– Fjellstyrene og Statskog har mange enkle jakt- og fiskehytter, for alle som ønsker tak over hodet etter lange dager i fjellheimen, sier Madsen i Inatur.

For mer informasjon om jakt- og fiskekort og utleiehytter, sjekk inatur.no.