september 12

Kå­rer bes­te og ver­ste emballasje.,

Forbrukerrådet og Svanemerket ber deg og meg om hjelp til å finne gode og dårlige eksempel på emballasje i norske dagligvarehyller. Vinnere og tapere skal vises på NRK Forbrukerinspektørene (FBI) den 24. oktober opplyser Forbrukerrådet i en melding.

I juryen sitter Forbrukerrådet, Svanemerket, Norner og Østfoldforskning. De trenger hjelp av forbrukere til å finne fram til beste og verste emballasje.

Del forslaget

Del forslaget ditt på Facebook eller Instagram ved å bruke #smartemballasje. Skriv gjerne hvor du kjøpte varen, eller link til nettbutikk. Kanskje blir nettopp forslaget ditt med i kåringen av beste og verste emballasje.

Vil ha mindre emballasje som ikke trengs

– Plastemballasje til dagligvarer har en funksjon, men blir som regel brukt bare en gang. For ofte er det mye luft og unødvendig mye plast rundt produktene. Med denne kåringen håper vi at flere produsenter og dagligvarekjeder bryr seg enda mer om hvordan de pakker inn dagligvarene, sier fagdirektør i Forbrukerrådet, Gunstein Instefjord.

Nyttig

Plast kan være nyttig for å bevare mat lenger og redusere matavfall, men det negative med plast blir stadig mer synlig.

Her kan du lese mer via Forbrukerrådets nettsider