september 13

TV-aksjonen 2018: Sammen for et varmere samfunn..

KLARE: Trond Henriksen (Kirkens Bymisjon), Siv Henriette Jacobsen (fylkesvaraordfører og leder fylkesaksjonskomiteen i Østfold), Renate Holm (Kirkens Bymisjon) og Ulf Lervik (LOs distrikssekretær i Østfold) håper østfoldingene gir så det monner i årets TV-aksjon. NHOs regiondirektør Roald Gulbrandsen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto via Østfold fylkeskommune

Sammen for et varmere samfunn

Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon og deres arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Østfold fylkeskommune, LO og NHO er med på laget opplyser fylkeskommunen i en artikkel.

Det er første gang det lokale trepartssamarbeidet går sammen om å støtte TV-aksjonen 21. oktober. Og målet er klart:

  • La årets TV-aksjon være starten på et enda sterkere lokalt trepartssamarbeid både for næringslivet og samfunnet, heter det i en fellesuttalelse fra Østfold fylkeskommune, LO og NHO.

– Gjør en uvurderlig innsats

I år går altså innsamlingen til Kirkens Bymisjon sitt arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

– Samfunnet vi lever i handler aller mest om hvordan vi har det i lokalsamfunnet og hvor mye vi stiller opp for hverandre. Her gjør Kirkens Bymisjon en uvurderlig innsats for at alle skal føle seg inkludert og sett. Dersom det lokale trepartssamarbeidet fungerer godt vil det kunne lykkes enda bedre å skape nettopp et varmt og inkluderende samfunn, sier skriver Siv Henriette Jacobsen (fylkesvaraordfører og leder fylkesakskjonskomiteen i Østfold), Roald Gulbrandsen (NHOs regiondirektør) og Ulf Lervik (LOs distriktssekretær i Østfold).

Gir smakebit 15. september

Det er ord som gleder Renate Holm i Kirkens Bymisjon.

– Vi er svært glade for at trepartssamarbeidet er med på laget. Det at næringslivet er på banen, er kjempebra, sier hun, og viser til flere eksempler hvor næringslivet er på ballen i forbindelse med TV-aksjonen.

For selv om selve TV-aksjonen er en drøy måned unna, gis det allerede førstkommende lørdag 15. september en – bokstavelig talt – smakebit på hjertevarmen som kan komme ut av godt samarbeid.

Da går nemlig Kirkens Bymisjon sammen med byens restaurantnæring om et stort, gratis lunsjbord på Stortorvet. Arrangementet begynner klokken 11.

  • Hele Fredrikstad er invitert. Vi kaller det Mindre alene sammen. Det serveres blant annet suppe laget og servert av byens restauranter, forteller Renate Holm.

Aktuell link