september 18

Flere drukninger enn trafikkdrepte..

Kristoffer Berglund (15) og Philip Brackenbury (12) fikk i går Redningsselskapets diplom av generalsekretær Rikke Lind for heltemodig og livreddende innsats. Philip reddet broren sin Alexander Brackenbury (14), til høyre, fra å drukne i forbindelse med en stupeulykke og Kristoffer får utmerkelsen for å ha reddet en livløs 4-åring fra å drukne under bading.

Flere drukninger enn trafikkdrepte

Hittil i år har 77 mennesker mistet livet som følge av drukning mens 63 mennesker ble drept i veitrafikkulykker. Dermed kan 2018 bli det første året med flere drukningsdødsfall enn trafikkdrepte opplyser Redningsselskapet i en melding.

– Forebygging av drukningsdødsfall er like viktig som trafikksikkerhet og vi ber derfor regjeringen og stortinget om å prioritere områdene på samme nivå i statsbudsjettet for neste år. Sommerens dystre drukningsstatistikk forteller oss at det er på høy tid med stor nasjonal kampanje med mål om å redusere antallet drukningsulykker, sier generalsekretær Rikke Lind.

Redningsselskapet ber nå myndighetene trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett. For å redusere antallet drukningsulykker mener Redningsselskapet kampanjen må nyttiggjøre seg av frivilligheten.

– Tusenvis av frivillige langs kysten kan mobiliseres gjennom praktiske aktiviteter, som for eksempel sjøredning, livredning og opplæring for folk som oppholder seg i og ved vann som brygger og strender, sier generalsekretær Rikke Lind.

August

August-tallene viser at 8 personer mistet livet som følge av drukning. Flest drukninger så langt i år har skjedd i Hordaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Østfold og Telemark – alle med 7 drukninger hver.

Flere drukner i forbindelse med bading     

Så langt i år har totalt 18 personer druknet i forbindelse med bading og av disse var 16 personer under 25 år. Fem av disse har skjedd i forbindelse med bading.