september 22

Flinke folk fikk radiopris..

BESTE PROGRAMLEDERE PÅ RADIO: Bjørn Faarlund, Marte Kaasa Arntsen og Øystein Røe Larsen vant Prix Radio. Foto: P4

Satt pris på

Bjørn Faarlund, Marte Kaasa Arntsen og Øystein Røe Larsen i P4s Radiofrokost vant den gjeve prisen for årets beste programledere da en samlet radiobransje feiret seg selv under Prix Radio fredag. – Dette er gjennomarbeidet, godt forberedt og solid radio-håndverk, heter det i juryens begrunnelse.

Prix Radio er radiobransjens svar på Oscar-utdelingen, og P4-gruppens kanaler stakk av med fem priser i tillegg til Årets programledere: Årets nyhetsbulletin (P4-nyhetene), Årets sendeflate (Michael Direkte, P4), Årets unge radioprofil (Jonas Bergløv, NRJ), Årets lokale sendeflate (Frokostshowet, P5 Bergen), og Årets direktesending (P4s Radiofrokost).

– Det har kommet mange nye kanaler etter digitaliseringen, i tillegg til at enda flere produserer podkaster. Konkurransen er tøffere nå enn noen gang før, sier Morten Scott Janssen, leder i hovedjuryen, PRIX Radio.

Årets programledere

P4s Radiofrokost er et av de mest populære programmene på P4, og mange lyttere har Bjørn, Marte og Øystein som sine faste følgesvenner på øret hver morgen opplyser P4 i en melding.

Juryen likte det den hørte, og mener det er mange grunner til at akkurat denne gjengen fortjener tittelen Årets programledere: – Dette er et proft og samspilt programleder-team. Det er god timing, dynamikk, detaljer og humor som setter følelsene i sving hos dem som hører på. Dialogen med lytterne er dessuten veldig god, heter det i juryens begrunnelse

Årets sendeflate for tredje gang

Et annet av P4s svært populære radioprogrammer, «Michael Direkte», stakk også av med en av de gjeve radioprisene fredag. P4s profilerte programleder Michael Andreassen vant prisen for Årets sendeflate, en pris han også fikk i 2015 og 2016. Juryen slutter altså ikke å la seg begeistre, og trekker spesielt fram Andreassens unike evne til å få fram det beste hos dem han intervjuer.

Juryen skriver blant annet at Andreassen er lun, trygg og behagelig, og at han leverer et helstøpt radioprogram som får gjesten til å blomstre. Juryen legger til at intervjuet er kreativt løst og at det er humor og saklig informasjon i en lekker miks, ispedd ulike spalter og grep som skaper en følelse av overskudd og positiv energi.