oktober 05

«Monsen og hundene». Sesongpremiere i oktober..

Etter to års pause fra TV-skjermen er Monsen og hundene nå tilbake med siste sesong av serien. Monsen skal kjøre verdens lengste hundeløp for tredje gang opplyser NRK i en oversikt.

Høsten 2011 startet Lars Monsen den lange reisen mot et svært ambisiøst mål: Han vil bli verdens beste hundekjører. For å greie det måtte han bygge opp et hundespann i verdensklasse, ha et velfungerende støtteapparat og ikke minst perfeksjonere sin egen rolle som hundekjører. Når alt dette klaffer, kan han hevde seg i verdenstoppen.

Høyt mål

Første året greide han å etablere seg blant de topp ti i Norge, men så ble han alvorlig syk. Likevel fortsatte han å satse og konkurrere. Han kjørte sitt første Iditarod i 2016 og deretter i 2017. Lars var med for å lære, men imponerte med å fullføre begge løpene. I Alaska er det prestisje å være en «finisher» av Iditarod. Men for Lars er målet høyere.

I 2018 skal han konkurrere mot verdens beste hundekjørere i verdens lengste hundeløp for aller siste gang. Og denne gangen er han bedre forberedt enn noen gang.

Sendes

NRK1 søndag 28. oktober kl 20.15 – sesongpremiere!

Lars Monsen og teamet etter Femundløpet 2018. Bak fra venstre: Ole-Johnny Myhrvold, Andre Bjørnstad, Lars Monsen. Foran: Elin Berntsen og Kine Leines Skår.

Første episode

I første episode er Lars inne i sin siste sesong med forberedelser. Han får to nye hundetrenere på laget som skal jobbe fulltid med hundene fram til løpssesongen starter. Nå har Lars for første gang nok hunder til å stille med to spann i et løp.

NRK har fulgt Monsen, hundene og teamet tett helt siden 2011. De fire første sesongene kan ses i NRK TV

Alle foto via NRK