oktober 07

Nyfødte barn på Sykehuset Østfold får strikkede klær takket være frivillige i Amandaprosjektet..

Frivillig innsats og giverglede gjennom Amandaprosjektet bidrar til at mange nyfødte på Sykehuset Østfold får hjemmestrikket tøy i gave opplyser sykehuset Østfold i en artikkel.

Hjemmelaget

  • Det er veldig koselig å få noe som er hjemmelaget, og det gjør det mer personlig, sier Line Ruud Olsvik. Sammen med Trond Hauge ble hun foreldre til vesle Magnus i august – og måtte tilbringe tid på nyfødtintensiven i Sykehuset Østfold. Da var fargerike plagg og babyteppe i ull kjærkomne gaver. Magnus er bare ett av mange barn på nyfødtintensiven som er så heldig å få strikkede plagg.

Line Ruud Olsvik og Magnus Hauge ble foreldre til vesle Magnus i august, og satt stor pris på både teppe og lue fra Amandaprosjektet.

– Alle som kommer hit får

  • Alle som kommer hit får. Nå er vi faktisk så heldige at vi har et eget skap med tepper og plagg, men det er forbruk. Så hvis flere vil bidra, er det bare flott, sier spesialsykepleier Mona Homstvedt som er nyfødtintensivens kontaktperson mot Amandaprosjektet. Hun minner også om at barna kommer i ulike størrelser, ikke alle er helt små i størrelsen selv om de kommer til nyfødtintensiven. Det trenger ikke å være for tidlig fødte, men det kan være nyfødte med en infeksjon eller annet, som må følges opp på nyfødtintensiv.

Fakta om Amandaprosjektet

Amandaprosjektet ble til sommeren 2010, og er oppkalt etter Bjørg og Bjørn Berge-Øvrebøs datter, som levde sitt korte liv på nyfødtintensivavdelingene på Stavanger sykehus og Rikshospitalet

På hjemmesiden til Amandaprosjektet (www.amandaprosjektet.no) finner du kontaktpersoner til sykehus med nyfødtintensivavdelinger i Norge, oversikt over ønsker og behov ved de ulike sykehusene, og gratis oppskrifter til tepper, luer, votter og mammakluter. Det er verdt å merke seg anbefalingene når det gjelder type ullgarn

Her kan du lese mer via sykehusets nettsider. Alle foto via sykehuset Østfold