oktober 08

Sander Solberg inn som trener i Sarpsborg 08. G16-lag..

Fredrikstad-mannen Sander Solberg (46) er ansatt som ny trener for Sarpsborg 08s G16-lag. Det skriver S08 på sine nettsider.

-Gleder meg

  • Jeg gleder meg veldig og tror det blir kjempegøy, sier 46-åringen fra Fredrikstad.

Solberg kommer fra en trenerjobb på juniorlaget i Kråkerøy der de grønne og hvite i år vant kretsmesterskapet.

En praktiker

  • Jeg er en praktiker og har gjennom aktiv karriere også erfart mye på banen. Jeg debuterte på FFK som 16-åring og var inntil nylig den yngste som hadde gjort det i klubben. Erfaringen jeg har fra de situasjonene gjør nok at jeg klarer å sette meg inn i mange av spillernes situasjon som ung og lovende.

Solberg var tidlig ansett som et stort fotballtalent. Han har 48 landskamper og har fått lov til å spille mot Barcelona i det som ble kalt serievinnercupen med Viking.

– Jeg kjenner veldig igjen i den atmosfæren byen kjenner på om dagen i Europa League. Det er fantastisk å se, sier han.

Flere klubber

Solberg har representert FFK, Viking, Godset og Moss som seniorspiller, men måtte gi seg i tidlig alder etter gjentatte kneskader. Å jobbe med unge, lovende og målbevisste spillere ser han veldig fram i mot.

Aktuell link | foto via Sarpsborg 08