oktober 11

Etterlyser forsvunne Munch-litografier. Dusør..

Oslo politidistrikt har i lengre tid etterforsket en sak der to litografier av Edvard Munch er forsvunnet. De to litografiene er «Syk pike» («Sick child») og «Døden i sykeværelset».

Samme sted

Begge bildene ble på et tidspunkt oppbevart på samme lokasjon i Oslo-området. Det er ingen tegn på at det er gjennomført et innbrudd på dette stedet, og ingen andre verdisaker er forsvunnet, selv om det var betydelige verdier på samme sted.

Dusør

Forsikringsselskapet som representerer eieren av «Syk pike» har utlovet en dusør på opptil 500 000 kroner til de som har opplysninger som fører til at litografiet kommer trygt tilbake til sin eier opplyser Politidirektoratet i en melding.

Etterforskes

På grunn av etterforskningen ønsker ikke politiet å si hvor litografiene befant seg da de ble borte. Saken etterforskes ved seksjon for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt.