oktober 12

Sykehusets første ekkotekniker

Glenn Hansen utfører flere ultralydundersøkelser daglig i Sykehuset Østfold

Sykehusets første ekkotekniker

Den erfarne sykepleieren i hjerteavdelingen ønsket nye utfordringer; nå er Glenn Hansen sykehusets første ekkotekniker. Oppgaven er å undersøke hjertet ved hjelp av ultralyd beskriver sykehuset Østfold på sine nettsider.

Hjertet

  • Jeg har alltid vært veldig interessert i alt som har med hjertet å gjøre, og når denne muligheten bød seg, grep jeg sjansen, sier Hansen.

Han har lang erfaring som sykepleier i et akuttsykehus, og begynte å jobbe som sykepleier i hjerteovervåkningen i sykehuset i Fredrikstad allerede i 2001.

Tett samarbeid med hjerteleger

Nå har han fullført to års deltidsutdanning ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim, og er den første som har tittelen ekkotekniker i Sykehuset Østfold. I dag undersøker han både inneliggende pasienter og pasienter som har fått time og kommer til sykehuset på Kalnes.

  • Min oppgave er å utføre selve ultralydundersøkelsen og analysere funnene. Jeg arbeider tett med hjertelegene som er de som stiller diagnosen, sier Hansen.

Gir mye informasjon

Ekkokardiografi, eller ultralydundersøkelse av hjertet, gir informasjon om hjertets struktur og funksjon. Det vil si hjertets posisjon, størrelse, bevegelighet av klaffer og hjertekammervegger, og hvor raskt blodet strømmer gjennom ulike deler av hjertet.

  • Det kan være pasienter med hjertesvikt eller feil på hjerteklaffer, og undersøkelsen kan også brukes ved akutte hjerteinfarkt, sier han.

Her kan du lese mer via sykehusets nettsider | foto via sykehuset Østfold