oktober 13

Ny sesong av Le Bureau på NRK .

Mathieu Kassovitz i rollen som Malotru i «Le Bureau» i NRK TV.

Ny sesong av Le Bureau i NRK TV

Sesong fire av spionthrilleren «Le Bureau» har fått premieredato 23. oktober kl 06.00 i NRK TV. Hver uke vil det komme to nye episoder opplyser NRK i en melding.

Sesong fire

I sesong fire tar serieskaper Éric Rochant historien om« Le Bureau» inn i en av vår tids største trusler globalt – cyberkrigføring. Med samme finesse og realisme som før, vever han høyaktuelle globale problemstillinger inn i livene til menneskene i serien. Se trailer her:

Handlingen

På tampen av sesong tre var det like før DGSE (Den franke sikkerhetstjenesten) fikk fanget Malotru, eller Guilliaume Debailly (Mathieu Kassovitz), i en felle de satte opp ved å bruke Nadia El Mansour.

I innledningen av første episode av den nye sesongen ser vi en topptrent, men preget, Malotru ligge i dekning i Moskva. Han er jaktet på både av CIA og sin tidligere arbeidsgiver DGSE (Direktoratet for ekstern sikkerhet). Malotru lengter hjem, men mye har skjedd mens han har vært på rømmen. «Legendenes byrå» jakter på ham og blir i tillegg satt under intern etterforskning av en ambisiøs ny direktør. Direktøren mener at hele byrået har blitt forført og ødelagt av forræderen Guilliaume Debailly, Malotru.

Om serien

Le Bureau er produsert av franske Canal+, og første sesong hadde premiere i 2015. Seriens store styrke er at historien er så nær og aktuell, at det fremstår som dramatisering av siste tids hendelser. I de tidligere sesongene har vi fulgt Malotru, eller Guillaume Debailly (Mathieu Kassovitz), som agent i Damaskus, spion i Paris og dødsdømt IS-fange i Syria. I den nye sesongen ligger han i dekning i Moskva og ser seg nødt til å innlede et samarbeid med den russiske hemmelige etterretningstjenesten. En annen tråd i handlingen følger en hemmelig agent utsendt av DGSE til Russland for å infiltrere et hackermiljø i Moskva. Stikkord er kunstig intelligens og trusler mot datasikkerheten. DSGEs syriaspesialist, Jonas, blir sendt til Midt-Østen for å spore opp de farligste franske terroristene som har reist dit for å kjempe på IS’ side.