oktober 17

Espen Thoresen til Radio Vinyl – Vis meg din platesamling og jeg skal fortelle deg hvem du er..

Espen Thoresen besøker kjente norske personer for å kikke på platesamlingen deres. Foto: Bauer Media.

Espen Thoresen til Radio Vinyl

Espen Thoresen er kjent for sine sprøe ideer, ville historier og absurde stunt. Han har gjennom blant andre XLTV og ”Thoresen, vær så god” bevist at han ikke er redd for å by på seg selv. Nå skal han gjøre det igjen på Radio Vinyl med programmet ”Vis meg din platesamling” opplyser Bauer Media i en melding.

En platesamling forteller mye om en person

I høst skal Espen Thoresen besøke kjente norske personer og kikke på platesamlingen deres. I samlingene skjuler det seg musikk fra 50-, 60-, og 70-tallet. Espen vet at en platesamling forteller mye om en person.

– Jeg hadde ei venninne en gang. Hun datet en fyr gjennom Tinder. Daten var bra og de prata godt. Når de kom inn på musikk de likte, snudde interessen. Fyren hun datet fortalte at han kun spilte danseorkester. Hun forstod fort at det ikke kom til å bli en langvarig greie. Den historien kjente jeg meg godt igjen i. Og derfor tror jeg folk kommer til å bli kjent med personene jeg besøker på en litt annen måte, forteller Espen.

Gjester

På besøkslisten til Espen finner man kjente norske personer som alle har et nært forhold til musikk. Gjennom 10 episoder skal Espen besøke artister som Anita Skorgan og Jørn Hoel. Han skal også innom andre kulturpersonligheter. Blant andre Kristopher Schau og Per Heimly. Espen mener det er mye å glede seg til.

Nye historier, god musikk og musikalske funfacts

– Hvilken skive minner Christian Borch om kjærlighetsbrevene han fikk når han bodde på sjøen? Hva slags låt har performanceartist Unni Askeland fått sitt hjerte knust til? Hvorfor var Anita Skorgan redd for å bli Beatlesfan, som barn? Og hva er det mest rørende opplevelsen Steinar Albrigtsen har hatt? Det er jo bare noe av det som avdekkes i løpet av de kommende 9 episodene, forteller Espen.

Espen legger også til at det blir mye bra musikk fra 50-, 60, og 70-tallet. Og at lytterne kan få kjennskap til musikalske funfacts, knyttet til platene som blir spilt.

– Alle jeg tar turen innom får fortelle om noe de liker – musikk! De prater ikke fordi de må promotere noe. Og de aller fleste kan veldig mye. NRKs utenrikskorrespondent Tomm Kristiansen hadde for eksempel flere musikalske fakta jeg aldri har hørt om før. Jeg tror folk kommer til å lære en del nytt om musikk, med andre ord.

–Sjøl er jeg en 70-talls mann

Espen har forteller at han selv er en 70-talls mann. Det var da han hadde sin musikalske oppvåkning.

–Det er også tydelig at jeg er en glad i rock, fremfor pop, for eksempel, ler Espen.

Selv om Espen har kikket på mange gode platesamlinger er det nok Geir Schau og Unni Askeland som har den mest nærliggende musikksmaken, innrømmer han. Allikevel har han også fått ørene opp for noen “nye” klassikere. Den samme opplevelsen tror og håper Espen at lytterne også får.

Premiere på Radio Vinyl

Førstkommende torsdag klokken 22 hører du første episode av ”Vis meg din platesamling” på Radio Vinyl. Espen besøker tidligere nyhetsanker Christian Borch, som har en fullstappa platesamling å vise frem. Samme program hører du førstkommende lørdag kl. 22.