oktober 17

Har kjøpt tilgang til Vansjø..

Illustrasjonsfoto Vansjø. Via Østfold fylkeskommune

Har kjøpt tilgang til Vansjø

Vansjø er ett av distriktets flotteste friluftsområder. Nå har Våler kommune kjøpt eiendommen Rosveien 662 for å sikre tilgangen til Vansjø opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

Tilgang

  • Med dette kjøpet har vi sikret innbyggerne og fremtidige generasjoner tilgang til Vansjø og muligheten for å oppleve denne naturperlen, sier ordfører Reidar Kaabbel på kommunens nettsider. Eiendommen er av stor betydning både lokalt, regionalt og nasjonalt.

-Genialt

Rådgiver for friluftsliv i Østfold fylkeskommune, Pål Erik Jensen, sier at kjøpet av denne eiendommen er genialt og vil være et inngangskort til Vansjø for befolkningen.

Våler kommune har ikke til hensikt hverken å eie matjorda, skogen eller husene, men vi kommer til ,sammen med fylkeskommunen, å dele av tilstrekkelig areal som sikrer fremtidige generasjoner tilgang til Vansjø, fortsetter Kaabbel.

Vedtaket var enstemmig i kommunestyret dette er altså noe alle partier ser som en god og viktig investering for fremtiden i Våler, avslutter han.

Overtakelsen er 18. desember 2018, så dette er en julegave til Vålers befolkning, som blir offentliggjort litt tidlig, avslutter Kaabbel.

Aktuell link