oktober 24

Årets akuttsykepleier er fra Sykehuset Østfold

Camilla Tøvik Jørgensen med diplomet hun fikk under landskonferansen. Foto via sykehuset Østfold

Årets akuttsykepleier

  • Dette var veldig hyggelig og overraskende, og jeg er stolt av å være fra det sykehuset i Norge som satser mest på videreutdanning innen akuttsykepleie, sier årets akuttsykepleier, Camilla Tøvik Jørgensen.

Norsk Sykepleierforbunds Landsgruppe av Akuttsykepleiere (NLAS) arrangerte nylig Akuttdagene 2018 i Larvik. Et av høydepunktene er den årlige kåringen av årets akuttsykepleier opplyser sykehuset Østfold på sine nettsider.

-Visste ingenting

  • Jeg visste ingen ting om dette, og det gjorde ingen av deltagere fra Østfold som jeg reiste sammen med heller. Med unntak av kollegaen som nominerte meg, da, men hun visste ikke at jeg hadde vunnet, sier Jørgensen og smiler.

I år er det 10 år siden hun var ferdig utdannet akuttsykepleier. Utdannelsen ble tatt på Høgskolen i Østfold.

  • Jeg var i det andre kullet, så dette er en ganske ny videreutdanning for sykepleiere, sier hun.

Glad for muligheten

På Høgskolen i Østfold er videreutdanningen innen akuttsykepleie et fulltidsstudium som strekker seg over halvannet år. For å starte videreutdanning i akuttsykepleie må du være offentlig godkjent sykepleier med minimum to års arbeidserfaring fra somatikken (fysisk helse) fra spesialisthelsetjenesten.

  • Det er veldig positivt at Sykehuset Østfold legger til rette for at sykepleiere får slike muligheter, sier Jørgensen.

Aktuell link | sykehuset Østfold