oktober 25

Lager friluftsløype for sykehuset. Bedre uteområder for pasienter..

Fra v. Torgeir Bjercke, Erik Lysø, Johan Nøstvold, Jan Andersen, Gunnar Bøhaugen, Per Fillingsnes, Reidar Nedrum, Per Fronth-Andersen og Aage Rishøi. Foto via sykehuset Østfold

Lager friluftsløype for sykehuset

Responsen var god da Sykehuset Østfold spurte Aage Rishøi og foreningen Tur og lysløypa i Sarpsborgmarka om hjelp til å skape bedre uteområder for pasienter. I disse dager legger en ivrig dugnadsgjeng til rette for nye turløyper og uteområder ved Kalnes opplyser sykehuset på sine nettsider.

  • Jeg er så tent på å få gjort dette her, smiler Aage Rishøi i Tur- og lysløypa i Sarpsborgmarka. Den lokale gruppa består av en rekke frivillige turglade, som også står bak oppbygging, drift og vedlikehold av det populære turstedet Appelsintoppen.

Nå legger de ned solid dugnadsinnsats rett utenfor sykehusveggen på Kalnes. I skogsområdet som strekker seg fra venstre siden av sykehuset mot Sarpsborg mot Kalnes videregående og baksiden av sykehuset er både rasteplasser og to merkede turløyper i ferd med å ta form.

– Helse i skog og mark

  • Dette kommer til å bli så mye brukt, mener Bjørn Vingsjø som jobber som assistent i psykiatrisk avdeling i Sykehuset Østfold. Han er den som kastet frem ideen om å kontakte Tur- og lysløypa i Sarpsborgmarka for å høre om de var interessert i å samarbeide om nye turområder hvor medarbeidere kan ta med pasienter på tur.

-Mye helse i skog og mark

  • Tidligere hadde vi muligheten til å bruke Fredrikstadmarka, men her på Kalnes har vi gått tur med pasienter på parkeringsplassen, og det synes jeg er trist. Jeg kjenner området godt, og har tidligere sett hvilke muligheter det gir å kunne ta med pasienter på tur. Det ligger mye helse i skog og mark, sier Vingsjø.

Aktuell link | Her kan du lese mer via sykehusets nettsider