oktober 25

Ole Jørgen Halvorsen scoret for Sarpsborg 08. Kampen mot Malmö endte 1-1

Sarpsborg 08 inviterte til ny fotballfest på Sarpsborg stadion i kveld. Motstander var svenske Malmö med hovedtrener Uwe Rösler. Sarpingene har overrasket stort i Europa og vant forrige hjemmekamp i Europa mot Genk. I serien spilte de uavgjort mot Molde for noen dager siden.

Ledet gruppen

Før kveldens kamp så ledet S08 gruppen. Alle fire klubbene sto med tre poeng hver.

0-0

Selv om det var Malmö som kom til den første store målsjansen, hadde Sarpsborg 08 god kontroll på kampen de første 45 minuttene. Sarpingene hadde mye ball, men de helt store mulighetene uteble. Dermed kunne lagene gå til pause med 0-0

0-1

Det var Malmö som tok ledelsen i Sarpsborg. Etter 79 minutter var det Vindheim som sendte bortelaget i ledelsen

1-1

Så kom utligningen! Ole Jørgen Halvorsen sender stadion til himmels. Etter 87 minutter sørger sarpingen for balanse i regnskapet og gir hjemmelaget en fortjent scoring.

Nære 2-1

Selv om sarpingene presset på de siste minuttene så ble det ingen flere scoringer. Kampen ender til slutt med 1-1

-Beste triks

Da Sarpsborg så ut til å gå på et ufortjent tap, hentet de frem sitt beste triks: Et langt kast, massiv kjemping i feltet – og scoring oppsummerer VG etter kampen.

-Utviklet seg etterhvert

– En måte å gjøre det på og noe vi har utviklet seg etter hvert. Vi kastet ikke så mange lange innkast i Eliteserien, men når vi har sett vi har lykkes på dette i Europa, har vi gjort det i Eliteserien også, sier assistenttrener Tom Freddy Aune til VG.

Annenplass

1-1 betyr at Sarpsborg 08 inntar annenplassen i Europa League. Genk er på toppen med 6 poeng.

De 11 fra start..

Vasyutin – Tveita, Horn, Tamm, Thomassen – Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Askar – Mortensen, Rashad