november 02

Blå side vant hos KrF. Hareide vil gå av som partileder..

Etter noen uker med sterkt fokus på KrFs veivalg skulle avgjørelsen falle på et landsmøte fredag ettermiddag. Ville flertallet gå for å søke regjerings-samarbeid med Høyre, Venstre og FrP. Eller ville flertallet i landsmøte gå for samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet? Det siste har vært partilederens klare anbefaling.

Ville gå av som leder

Knut Arild Hareide sa i sin tale før avstemningen at han ikke kunne være leder om flertallet ikke fulgte hans råd. En nyhet som vel har ligget i kortene en stund.

Resultatet

Og resultatet etter ettermiddagens stemmegivning ble at blå side fikk flertall og vant. Det betyr at Knut Arild Hareide vil gå av som partileder.

Samarbeid

KrF skal dermed søke regjeringssamarbeid med Høyre, Frp og Venstre.

Skuffet

NRK som har fulgt dagen med ekstrasendinger melder at Knut Arild Hareide innrømmet at han var skuffet etter å ha tapt kampen om veivalget i KrF. – Det har vært lite søvn, men jeg har likt prosessen. Den har vist det norske partidemokratiet på sitt beste, sa Hareide etter avstemmingen.

-Lang reise

-Dette har vært en lang reise. Men nå har KrF talt. Partiet har pekt en retning. Det er å søke regjeringsmakt med Solberg-regjeringa, sier Knut Arild Hariede.

Klare til å ta over

Nestleder Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad forsikrer nå partiet om at de er beredt til å overta partiledervervet dersom Knut Arild Hareide velger å gå av skriver VG.

Hareide tale | aktuell link

Kjell Ingolf Ropstads tale | aktuell link