november 02

Norgesmesterskap i jujutsu arrangeres i Sarpsborg denne helgen

Sarpsborghallen huser denne helgen NM i jujutsu med utøvere fra hele landet. Norgesmesterskapet arrangeres av Sentrum Kampsport klubb og er en del av det større arrangementet Combat Challenge. Det arrangeres også konkurranser i karate og kickboxing under samme tak opplyser Norges Kampsportforbund i en melding. Det hele starter i Sarpsborghallen kl. 10.00 lørdag 3.november.

Flere norgesmestre

Det skal kåres Norgesmestre i kurranseformene Duo, Fighting og Ne Waza.

•Duo er en oppvisningsform der to utøvere demonstrerer selvforsvarsteknikker mot uavtalte angrep, som annonseres av dommeren. Utførelsen blir vurdert, og det gis poeng.

•Fighting er en konkurranseform der to utøvere kjemper mot hverandre etter et bestemt regelverk, som tillater slag, spark, grep og kast. Bare semikontakt tillates i slag/spark-delen.

•Ne Waza(BJJ): Man starter oppe og når man har fått grep på motstanderen handler det om å komme seg ned på bakken i god posisjon. Kampen fortsetter på bakken. En Ne Waza-kamp varer i 4-6 minutter.

Hvite drakter

Jujutsu-utøvere bruker hvite drakter med belte rundt livet. Beltefargen viser utøverens nivå, og det finnes 5-10 grader (kyu) før det svarte beltet og deretter 10 grader (dan) av det svarte beltet.