november 07

Har du tatt influensavaksine? Sender ut SMS

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen anbefaler alle eldre frå 65 år å ta influensavaksine. Her saman med lege Wasim Zaid som sett vaksinen på statsråden. Foto: Folkehelseinstituttet

Har du tatt influensavaksine?

Denne uka får alle mellom 65 og 80 år en SMS fra statsråd Michaelsen om influensavaksine. Hun vil minne deg som er over 65 år om å ta vaksine opplyser Folkehelseinstituttet i en artikkel.

Over 900 000 nordmenn er over 65 år. I dag er langt under halvparten vaksinerte mot influensa.

– Med denne SMS-meldingen fra folkehelseministeren håper vi at flere eldre vil ta vaksinen for å beskytte seg mot alvorlig influensasjukdom, seier avdelingsdirektør Karoline Bragstad, Folkehelseinstituttet.

SMS-melding

SMS-meldingen lyder slik: 

«Hei! Har du tatt influensavaksine? Den anbefales alle fra 65 år. Kontakt legen din og les mer på www.fhi.no. Hilsen statsråd Åse Michaelsen»

Personer som for eksempel er oppgitt som kontakter for eldre kan ha mottatt SMS-en selv om dei ikke er i målgruppen 65–80 år. Personer som ikke har åpnet for digital kommunikasjon med myndighetene vil ikke få SMS-en.

Det er selvsagt opp til den enkelte om man vil følge rådet fea ministeren og ta vaksine eller ikke.

– For mange friske eldre kjennes det kanskje ikke nødvendig å ta vaksine, men influensa kan svekke helsen og gjøre deg avhengig av helsehjelp i lang tid etter at selve infeksjonen har gått over. Derfor kan det vere mye å vinne på å ta vaksinen i tide før sesongen starter, seier Bragstad.

Aktuell link