november 13

Slik blir julen på TV 2

TV 2 starter nedtellingen til jul med flere julekalendere; «Tinkas juleeventyr» som er underholdning for hele familien, og to eldre julekalender-klassikere. Hele desembermåned er fylt med underholdning med inspirasjon til juleforberedelsene, julekonserter og juleaksjoner opplyser TV-selskapet i en melding.

På sendeplanen står også flere filmklassikere som hører julen til, julehumor, romjulskrim og mye mer. Her er noe av det TV 2-seerne kan vente seg i desembermåned!

Vi teller ned med julekalendere

Tinkas juleeventyr

Årets julekalender på TV 2 er god underholdning for hele familien. I «Tinkas juleeventyr» møter vi nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene. Dette blir starten på Tinkas juleeventyr. «Tinkas juleeventyr» skal på en rørende morsom og hyggelig måte minne oss på at vi må respektere og gi rom og kjærlighet til de som er litt annerledes.

«Tinkas juleeventyr» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 18.00 på TV 2 og vil bli tilgjengelig hver dag fra morgenen på TV 2 Sumo.

The Julekalender

Den klassiske julekalenderen fra 1994 med nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene er tilbake.

«The Julekalender» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.30 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Julefergå

Kom i julestemning med julekalenderen «Julefergå» og bli med ombord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Ble første gang vist i 1995, og har blitt en klassiker blant seerne.

«Julefergå» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.45 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Jul med Prøysen

Alf Prøysen er en viktig del av den norske juletradisjonen, og programleder Bjarne Brøndbo har invitert kjente gjester til Prøysenhuset på Ringsaker. Det blir nære, gode samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen med Charlotte Mohn Gaustad og gode tips til julepynting. Serien består av fire programmer.

«Jul med Prøysen» vil vises mandager kl. 21.40 fra 26. november på TV 2 og TV 2 Sumo.

O jul med din glede

Julen er familiens høytid og tiden for nære relasjoner – og tiden der forventninger gjerne skrus ett hakk for høyt. «O jul med din glede» er en karakterdrevet dokukomedie med John Brungot og Henriette Steenstrup. Her følger vi en rekke par og familier gjennom adventstida og fram mot jul. Gjennom gjenkjennelige karakterer får vi et skråblikk på norsk julefeiring, og vi setter på spissen hvordan forestillingen om den perfekte «Instagram-vennlige» julen ofte kan få seg en trøkk eller to. «O jul med din glede» er TV 2s myke førjulsgave til deg som trenger å le midt i alt julestresset! Består av seks episoder.

«O jul med din glede» vil vises mandager kl. 22.40 fra 3. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.

Truls ala Hellstrøm 

Eyvind og Truls reiser på hyttetur for å ha sitt julebord. Truls lærer å lage Hellstrøms ribbe med det perfekte tilbehøret mens Eyvind, litt motvillig, må være med og hogge juletre og gå julebukk.

Julespesial med «Truls alá Hellstrøm» vises 5. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Håp i ei gryte 

Katrine Moholt inviterer en rekke av Norges fremste artister til julekonserter hver søndag fram til jul. Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Artister vi får se er Alexander Rybak, Odd Norstoga, Eva Wehl Skram, Mariua Haukås Mittet og Nordic Tenors, og i tillegg kommer skuespillerne fra «Karsten og Petra». 4 programmer.

«Håp i ei gryte» vises 10., 12., 17. og 19. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.

Juleaksjonen

Lørdag 15. desember går startskuddet for «Juleaksjonen» på TV 2. Her blir det blant annet sterke og rørende historier, nære møter og musikalske høydepunkt. Norges største artister, TV 2-profiler og folkekjære kjendiser står samlet for å skape en underholdende og engasjerende kveld for alle som er med og alle som ser på. Vi får se Adam Schjølberg, Aune Sand, Camilla Pihl, Iman Meskini og Janne Formoe på reportasjereiser med Plan. Artister som opptrer er Highasakite, Amanda Delara, Eva Weel Skram, Hkeem, Janove, Thomas Dybdahl, Bendik og Silya. Programledere er Desta Marie Beeder, Øyvind Mund og Julie Strømsvåg.

«Juleaksjonen» vises 15. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Desembertoner

Nordeas årlige julekonsert fra Oslo Domkirke. Konferansier er prinsesse Martha Louise. Blant artistene er Carola, Julie Bergan, Nils Bech, No 4, Tine Ting Helseth, Kåre Nordstoga og talenter fra Kulturskolen.

«Desembertoner» vil vises 16. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Jul fra festningen 

Kreftforeningen avslutter jubileumsåret 2018 med en direktesendt tv-sending fra Ridehuset på Akershus Festning. Et knippe av kjente og kjære artister opptrer, vi får sterke og personlige historier fra de som kjemper kampen mot kreft og vi møter engasjerte mennesker fra hele landet som samler inn penger til kreftsaken.

«Jul fra festningen» vil vises 22. desember fra kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Flåklypa Grand Prix

Til glede for både gamle tilhengere og nye generasjoner vises Ivo Caprinos mesterverk fra 1975 «Flåklypa Grand Prix». Sykkelreparatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp – i tidenes bilrace.

«Flåklypa» vil vises 25. desember kl. 19.25 på TV 2 og 29. desember kl. 11.10 på TV 2 Zebra

Foto via Tv2 / presse