november 13

Starter kampanje mot 350-kronersgrensen

De nærmeste dagene står slaget om 350-kronersgrensen i Stortinget. KrF krever den avgiftsfrie grensen for netthandel fra utlandet fjernet når de nå skal forhandle om regjeringsposisjon og statsbudsjettet for 2019. Dette er også Virkes viktigste kampsak og helt avgjørende for norsk handels konkurranseevne og fremtid skriver Virke i en melding.

Omfattende kampanje

I dag går startskuddet for en storstilt annonsekampanje for å få politikerne til å forstå hvor viktig 350-kronsersgrensen er for handelen.

– Handelen ser at politikerne ikke har forstått hvilken stor omstilling handelsnæringen er inne i og hvordan 350-kronersgrensen svekker næringens konkurranse- og omstillingsevne, sier direktør i Virke Handel, Harald J. Andersen.

Kampanjen omfatter helsides annonser i aviser og poster i sosiale medier de neste ukene. Dette for å synliggjøre hvordan 350-kronersgrensen undergraver norsk handelsnæring, og hvorfor denne grensen må fjernes nå.

Spleiselag

Kampanjen er et spleiselag mellom mange handelsbedrifter, Virke Handel og LO/Handel og kontor. 350-kronersgrensen rammer hele den norske varehandelen, så spleiselaget er bredt.

Så mye handler vi på nettet fra utlandet

SSB har beregnet Olas og Karis netthandel i utlandet i 2017 til 22 milliarder kroner, herav 18,4 milliarder under 350 kroner. I 2017 kom det totalt 40 millioner småpakker til Posten, handlet av norske forbrukere på utenlandske nettsteder.